MirjamiParant pienet purot - isot joet

Pojat tarvitsevat isiä

Syrjäytymiskeskusteluun olisi hyvä tuoda uutta näkökulmaa. Niin tämän päivän eroperheissä kasvaneet kuin sodassa isänsä menettäneet pojat, ovat varttuneet vahvasti äitiensä vaikutuspiirissä, vailla isiensä mallia ja turvaa. Kyse ei ole siitä, etteivätkö äidit olisi hyviä kasvattajia, kuitenkin jokainen poika tarvitsee miehen mallin. Äidit eivät voi toimia miehen mallina.

Useimmiten parisuhderikoissa kyse on kahden henkilön, lasten vanhempien välisestä konfliktista, jonka ratkaisemiseen heidän omat keinonsa eivät ole riittäneet. Kun apua ei saada, syyttelyn ja kiristämisen ääri-ilmiöiden seurauksina lapsista saadaan parasta materiaalia.

Lapset eivät ole keitä tahansa, he ovat yksilöitä, joilla on tarpeensa ja tunteensa. Erityisesti tunteet molempiin vanhempiinsa asettavat lapset ylivoimaisiin valintatilanteisiin.

Yhteiskuntamme korostaa perhearvoja. Lapsi, jonka perhe on hajonnut vanhempiensa eron tai toisen vanhemman kuoleman takia, vaatii lapsilta vahvuuksia, joiden kantaminen ei välttämättä onnistu. Usein, sodassa kaatuneen isän paikkaa nousi sisarusparvessa kantamaan vanhin poika tai poika, jolle sälytettiin eniten vastuuta.

Useimmiten, syrjäytynyt nuori on poika. Poika, jonka isäsuhde on kadoksissa.

Siksi kuulutan NYT, miehet, joilla on tilaa ja aikaa, ryhtykää isiksi pojille, joiden isät eivät pääse isiksi pojilleen. Sanon pääse, sillä, monet isät, jotka haluaisivat, eivät pääse isiksi.

Miehisyys on jokaisen pojan toive ja tarve. Terve kasvu aikuisuuteen on elämän parasta aikaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Eikö lopussa pitäisi lukea parit luopukaa turhista riidoistanne, ja antakaa biologiselle isälle oikeus ja mahdollisuus olla isä. Miksi ihmeessä lapsen biologisen isän etusijalle pitää asettaa toinen mies? Ylen keskustelu ohjelmassa nousi pinnalle hyvä aihe. Vieraannuttaminen mikä tuntuu olevan naisten etuoikeus jota oikeusjärjestelmä ja sosiaalityöntekijät oikeuttavat ja suojaavat. Asiaan ei ilmeisesti ole paneuduttu tai sitä ei ole tuotu esille.

Toivoisin paljon enemmän panostusta ero perheiden riitojen avaamiselle. Varsinkin äitien suojellun aseman murtamiselle. Oikeusjärjestelmän ja sen tuomareiden asenteiden muuttamiselle.

PARAS isä on biologinen isä! Ellei toisin todistettavasti osoiteta.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kiitos viestistäsi, Joonas. Olen hyvin perillä vieraannuttamisen ongelmasta. En missään tapauksessa hyväksy, että jompi kumpi puolisoista pahan puhumisella tai millään muulla tavoin manipuloi lapsiaan toista vanhempaansa kohtaan. Pidän vieraannuttamista rikoksena ihmisyyttä vastaan.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Perusongelma: Määrittele "miehisyys".

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #32

Mieheksi kasvaminen on prosessi samoin kuin naiseksi kasvaminenkin. Miehisyys sisältää arvoja, joita vahvistaa aikalaisuus. Mies on jokaisen aikalaisuuden valokeilassa. Yksikään lapsi ei synny mieheksi tai naiseksi, mutta kumpikin sukupuoli on perimänsä seuraus.

Jouko Heyno, on hienoa, että kysyt miehisyyden määrittelyn. Tuskin osaan sitä kummemmin kuvata tai määritellä - kuitenkin viiden veljen sisarusparvessa kasvaneena, olen havainnut, miten sekä vanhemmat että nuoremmat veljeni, jostain syystä eivät leikkineet kanssani.

Veljeni eivät leikkineet lastenhoitoa tai kotileikkejä isämme rakentamassa leikkimökissä, he vaelsivat metsissä, pyssyineen ja keskinäisine kahinoineen.

Mikäli toivot tieteellistä kuvausta, sekin löytyy.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #42

Omaa tekstiäsi: "jokainen poika tarvitsee miehen mallin". Mikä on siis tämä "tarvittu miehen malli", noin tarkkaan ottaen, ja miksi sitä ei voi nainen opettaa? Eikö yh-äitien poikalapsilla ole oikeaa "miehisyyttä"? Onko oikea "miehen malli" vaimonhakkaaja" (niitäkin "miehiä" ihan oikeassa maailmassa on), vai mikä? Koraanin vaimonhakkaaja? Raamatun perheenpää-vaimonhakkaaja? Mikä?

Ihan oikeasti kiinnostaa, sen verran tuota "miehen mallia" jankutetaan mediassakin.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Naisia alistavia yhteiskuntia en hyväsy. Suomalaisessa maailmankuvassa poikien ja miesten paikka on hämmentävä. Fyysisen väkivallan osuutta olisikin hyvä selvittää - miksi mies ei puhu, vaan lyö.

Ehdotan myös koulujen oppiaineisiin puhumisen merkitystä - sanoittamlla tunteitaan, on mahdollista saavuttaa kaikkein hankalimmatkin, tunteitaan panttaavat, voimaan paremmin.

PPP -projektin avulla voisimme lähteä liikkeelle. Mitä mielikuvia saatte tuosta kolmen P:n yhdistelmästä?

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Miehien asemaa vähättelevää feminististä yhteiskuntaa en hyväksy. Väkivalta on väärin sukupuolesta riippumatta.

Fyysisen väkivallan osuutta jossa naiset ovat väkivallan aiheuttajia tulisi tutkia ja nostaa esille. Juuri luotsaamasi ajatukset ovat vanhoollisia täysin valheellisia väittämiä vääristellyistä tilastoista. Olisi hyvä kysyä miksi mies ei tee rikosilmoitusta? Miksi asiasta ei keskustella? Miksi miehiin kohdistuva väkivalta on hyväksyttävää? Miksi nainen useimmin käyttää apuvälineitä kuten veistä väkivallan tekemiseen (tämä tosin Yhdysvaltalaisen tutkimuksen tulos).

Voit aloittaa tutkimisen esim:

http://pubpages.unh.edu/~mas2/VB33R%20Women's%20Violence%20Toward%20Men.pdf

Koulua voitaisiin lopultakin palauttaa pojille sopivammaksi. Enemmän oppimista tekemisen kautta. Vähemmän istumista jonka tiedetään sopivan pedagogisesti nuorille pojille huonosti, ja suosivat nuoria tyttöjä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Samansuuntainen näkemys koulun osuudesta.Ja kannattaa huomioida myös neuvoloista asti erilaisia perheitä luokitteleva asenne.Yhteiskunta menee edelleen avioliitto,kirkko,keskiluokka(kunnon kansalaiset)
Edelleen syrjivä asenne pienperheitä kohtaan(yh-perheet)on näkyvissä varsinkin sos.tantta puolen LUOKITTELUUN perustuvassa koulutuksessa.Eroperheet,uusperheet kuuluvat usein myös tähän sos.tanttojen "alempaan kastiin"

Naisvaltainen ala tuottaa kateellisia,katkeria ja pomottamaan pyrkiviä "akkoja"JOKAINEN naisista HALUAA OLLA BOSS.
Nainen on naiselle susi paitsi silloin kun voi olla toisen yläpuolella auttamassa pikkuista raukkaa pahan miehen kynsistä.Poikien väärä kohtelu onkin yksi syistä millä nämä sos.alan väet työllistävät toinen toistaan.Eli koulutus ja ammattitaito eivät koulun puolella riitä ymmärtämään poikien ja tyttöjenkään eroja ,saatika muuallakaan auktoriteettijohtoisessa laitoksessa.
Tutkittu on että poikalapset ovat ymmärtämättömyyden kohteita.Paitsi että niinhän tässä holhousvaltiossa alkaa olla kaikki muutkin jotka eivät riittävästi nöyrry.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Myös naiset ovat väkivaltaisia, eivät vain miehet.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

PPP - Puhetta Poikien Puolesta! Muita ehhdotuksia?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Useimmiten, syrjäytynyt nuori on poika. Poika, jonka isäsuhde on kadoksissa"
Täysin väärää "tietoa" Syrjäytetyt pojat ovat useimminkin niitä jotka ovat kotoaan huostaanotettuja joiden koulu ja ihmissuhteet,perheet,kaverit jne.ovat jääneet pitkitetyn huostaamisjakson aikana unholaan.Näistä huostapojista kolmas tekee itsemurhan joten syrjäytyneisyyskäsite on väärin, mediassa tuotu poliitikkojen mieliksi nykyisenlaisena julkisuuteen.
Ja valitettavasti käsityksesi pojista/tytöistä jotka elävät äitinsä kanssa/isänsä kanssa(v.2013!!)eivät ole muita kummempia,ilman sosiaalitanttojen keksimiä ongelmia.
TAHI YHTEISKUNNAN ASENNEVAMMOJA JA ENNAKKOLUULOJA.
Rauhallista tapanin jatkoa.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kiitos Ilona kommentistasi ja Tapaninpäivän toivotuksista! Tunnesuhteethan ovat eri asia kuin lapsuusperheessä ns. läsnäolevat. *Huostapojat* kuulostaa pahalta. Olisikin erittäin tärkeää, että yksikin lapsi, jonka kohtaloksi tulisi itsemurha, siltä välttyisi. Ihmisenä olemisen ilo voisi meille jokaiselle olla mahdollisuus.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Pojat tarvitsevat isää ja äitiä, aivan kuten tytötkin. Toivottavasti avioerojen tuoma toisen vanhemman vieraannuttaminen tehtäisiin rangaistavaksi.

Ei siihen sijaisisiä tai -äitejä aina tarvita. Joskus toki toinen tai molemmat vanhemmat ovat rooliinsa sopimattomia.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Petri, on selvää, että lapsen kasvun kannalta molemmat vanhemmat ovat tärkeät. Joka tapauksessa niin avio- kuin avoerojakin tapahtuu, eikä kaikki erot pääty sovinnollisesti.

Vieraannuttaminen on katkeruuden tuoma sana. Petetty tai muutoin katkeroitunut puoliso on lapsensa tulevaisuuden pahin tuhoaja, mikäli hän toimii lapsensa toisen vanhemman vähättelyyn ja erillistämiseen.

On hyvä, että vieraannuttamisesta saadaan rangaistuslaki.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ei ole lasta ilman isää. Isä on usein syyllinen, vaan voi se olla äitikin.
Että isällä on lapsisuhde, pitää äidilläkin olla isään suhde.

Ei isä aina ole syyllinen. Ei perheyhteisön, joista läheskään kaikista ei muodostu perhettä, isä ole syyllinen. Lapsi, ja äiti, tai päinvastoin voi olla syyllinen isää kohtaan.

On vastuustaan välittämättömiä isiä, mutta on isästä vastuuttomia äitejäkin, lapsineen.

Lapsi voi olla syyllisempi kuin isä. Lapsi voi olla iältään 10-50 vuotias esimerkiksi. Myöhäisvaiheessa lapsi on yhtä syyllinen kuin isänsäkin. Niin ketju kulkee.

Vapaavuoron puolella annoin runoon suosituksen.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kiitos Markku, omalla tavallaan kyse ei ole koskaan puhtaasti vastuuttomuudesta. Kyse on ihmisyydesssä hajoamisesta. Hajoaminen voi tapahtua monien asioiden summana.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Minulla on 5 veljeä, joiden isä taisteli suomalaisen itsenäisyyden puolesta. Kolme vanhinta veljeäni elivät ajan, jolloin isänsä oli rintamalla. Olen havainnut, että erityisesti he kärsivät ja edelleen kokevat isättömyyden surua. Vaikka isämme palasikin elossa sodasta, oli hän henkisesti traumstisoitunut siinä määrin, että läsnäolonsa perheessämme näkyi monenlaisina ahdistuksina, painajaisina ja levottomuutena.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Harva kykenee toimimaan isänä toisen miehen pojalle ilman elämistä samassa perheessä. Isyys on paljon enemmän kuin se mitä ehdotat.

Kaveruutta ja aikuisen miehen mallia sen sijaan voivat monetkin tarjota. Oma ratkaisuni on opastaa nuoria kalastamaan. Melko monta poikaa on hyvän luontoharrastuksen pariin yksinhuoltajaäiti tuonut. Leirielämä tekee pojille hyvää. Ja miksei tytöillekin.

Keksikää kukin oma mallinne viettää aikaa myös isättömien poikien kanssa.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Isänä oleminen onkin metafora, joka tarkoittaa miehen arvojen ja tunteiden mallia. On selvää, että mies on erilainen kuin nainen. Turha siitä on köyttä vetää.

Ehdotuksesi aikuisen miehen mallista on hieno. Eräs mahdollisuus, jos siihen on edellytkset, voi olla kalastus. Mutta, myös moni muu toimintamalli. Metsissä samoilu, erämaissa selviytymistaidot tai vain läsnäolo. Monelle pojalle aikuisen miehen läsnäolo tuo jo uskoa siihen, että on hyväksytty.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

On jo tutkimuksia naisten miehiin kohdistamasta väkivallasta,aivan suomessakin tehtyjä.Sosiaalitanttojen keino puuttua perheiden keskinäisiin riitoihin lapsia koskevissa huoltokiistoissa johtaa useinkin huostaamisiin.
Joten naisten ja miesten olisi itse ajateltava muita konsteja erotilanteissa,kuin riitely lapsista.On myös miesjärjestöjä,ISIÄ HEIDÄN OIKEUKSIAAN AJAVIA TAHOJA.
Sosiaalipuolen ratkaisut eivät tue välttämättä perheiden etua,lasten huostaaminen ei ole ratkaisu yhdenkään lapsen, perheen etua ajatellen.
Lastensuojelulaki jo pakoittaa/velvoittaa perheiden yhdistämiseen ,ei erottamiseen.Sakot on keksitty jo jos tapaamiset eivät onnistu.
Mutta välttäkää viimeiseen asti ns.lastensuojelun puuttumista asioihinne.
Sitä on käytetty toisen vanhemman mustamaalaamiseen suoranaisin valhein kun on haluttu erottaa vanhempi/vanhemmat lapsestaan,lopullisesti.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Sosiaalityöntekijät toimivat kovien paineiden alla - sosiaalitantoiksi nimittely ei anna oikeutta ihmisille, jotka aidosti työskentelevät perheiden parhaaksi.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Niille sosiaalityöntekijöille sosiaalitantta ei anna oikeutta jotka työskentelevät perheiden parhaaksi.

On pappeja ja leipäpappeja.

Jos otetaan annettuna, että kaikki sosiaalityöntekijät tekevät työnsä erinomaisesti ja moitteittomasti, vedetään matto alta rakentavalta keskustelulta mahdollisista epäkohdista.

Minulla on ollut "kunnia" tuntea eräs sosiaali"tantaksi" opiskeleva jonka vahvin argumentti kansalaispalkkaan oli, "mutta mitä sitten tapahtuisi niille monille sosiaalityöntekijöille jotka jäisivät työttömiksi kun me ei enää päätettäisi etuuksista"

Ehkä tämä selventää asiaa siitä, etä onko lähtökohtaisesti kaikki sosiaalityöntekijät aidosti perheiden asialla vai olisiko myös joukossa ns. "leipäpappeja"?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=7055
Tässä myös linkki näiden sos.VIRANOMAISTEN työnäytteistä.Lukekaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ja näitä miehiä jotka ovat poikien kanssa on jo vapaaehtoispohjalta toimimassa,kuten isosiä/isoäiti toimintaakin.
Se on sama kenen lapsi on,silloin kun ihminen lapsista välittää.Oli ne vieraita tai omia.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Ilona, on toki paljon jo tehty - ei se kuitenkaan riitä! On tarpeen nostaa diskurssiin poikien selviytyminen.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

PPP -Pelastetaan Pienet Pojat! Onko muita ehdotuksia?

Käyttäjän AnttiOllikainen kuva
Antti Ollikainen

Miksi pitää aina olla jokin ihmeen lyhenne???? Eikö suomalaisille suomen kieli kelpaa. Se ei tarvitse mitään lyhennettä. Tyypillistä tämän päivän Suomessa: "Meillä on menossa PPP-Projekti...." Todella typerää!!! Raivostuttavaa suoraan sanoen!!!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Antti, reagointisi on tervettä! Olen itsekin usein miettinyt, miten selviämme kaikenkaltaisten lyhenteiden viidakosta. Tässä PPP -jutussa on kuitenkin jujua. Voit tahollasi miettiä, mitä!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Olette unohtaneet sen tosiasian että on poikia ja tyttöjä jotka eivät näe kumpaakaan vanhempaansa(johtuen matkustelusta töiden takia)
Monesti on isä poissa kuukausitolkulla ja äidit pyörittävät arkea yksin.Tahi toisinpäin.

Onko eroa sitten sillä mikä on varallisuustaso perheissä?Eihän tässä maassa varakkaiden äitien lapsista missään itketä vaikka "isät" vaihtuvat joka kuukausi.
Onko se taas kerran niin että rahalla on kummasti tasapainoittava vaikutus.Eihän täällä eronneet ja karanneet ministeritason naiset tai miehet joudu ikinä mihinkään vanhemmuussyyniin,eikä epäillä heidän lastensa pärjäämistä.

Mikä osuus on sosiaalisektorin(holhous) ja eriarvoistavan politiikan tekijöillä tähän "huolien"nousuun maassamme.
Eihän täällä enää muuta ole kuin ongelmaa ongelman perään,ja lisää tulee niin kauan kun ihmisiä ei hyväksytä samanarvoisina.Niin kouluissa kuin jo syntymästään.Suomessa tunnutaan oikein haettavan politiikkojen itse aiheuttamista ongelmista uusia vaaliteemoja ja surkuttelun aiheita.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Teemana tässä on pojat, joiden tilannetta tarkastellaan selviytymisen näkökulmasta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Isähahmoja pojat juuri tarvitsevat. Isä on pojan "jumala".

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #29

Markku Perttula, omalla tavallaan "jumala" kyllä, mutta samaan aikaan myös vihollinen. Tunnettuhan on tarina isän surmaamisesta, isän, joka vie pojalta äidin.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #37

Isän valta poikiinsa on niin suuri.
Minä uskon, että suurin osa suomalaisten masennuksesta johtuu traumaattisesta lapsuuden ja nuoruuden kokemuksista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kolmasosa syrjäytyneistä nuorista on maahanmuuttajataustaisia, joten maahanmuuttajaperheiden erityistarpeiden huomioimisen luulisi kuuluvan kansalaisjärjestöjen agendaan - kuten kuuluukin. Miessakeilla on "Vieraasta veljeksi"-hankkeita, joiden avulla maahanmuuttajamiehet ja perheenisät saavat vertaistuettua apua kotoutusmisongelmiinsa ja myös kasvattajina.

Miessakeilla on myös joitain poikatyö-projekteja poikien taloissa...

https://www.facebook.com/poikientalooulu.jussi

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kansalaisjärjestöt toimivat komeasti maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa. On mahdollista, että aikamme sivuun sysityistä nuorista mielletään maahanmuutajanuoriin. En kuitenkaan usko, että oikeasti kyse on vain yhdestä kansalaisryhmästä. Kyse on huomattavati suuremmasta ongelmasta -kyllä, näitä vaihtoehtoja on paljon, mutta on kansalaisyhteiskuntamme kyvytön puuttumaan.

Näistä maintsemistani syistä, olisin valmis tekemään muutoksia lainsäädäntöön, lakiin, joka kriminalisoisi kaikenlaiset, äitien kieltämät, lasten oikeuksien tarpeet isiinsä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Puoluetaustanne?Eli mistä puolueesta ehdolla??

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Ilona, keskusta vetää puoleensa puolueena!

Timo-Heikki Makela

Jälleen yksi hyvää tarkoittava puheenvuoro, joka ampuu huti ja siksi haittaa todellisten ongelmien oikaisua. Tarkoitan sitä, että kirjoituksellasi sysäät tapaamis- ja vieraannuttamisongelman vanhempien väliseksi, kuten tapana on, ja huudat apuun miehiä riippumatta siitä, keitä he ovat - oikeita isiä tai ketä tahansa.

Tokihan ongelma voidaan nähdä pelkästään vanhempien kahdenkeskisenä riitana. Mutta silloin ei pitäisi myöskään huutaa ulkopuolisia hätiin. Repikööt lapsensa riekaleiksi!

Tämä oli tietysti tahallinen kärjistys, jonka tarkoitus oli havainnollistaa, että kyse EI ole pelkästään kahdenkeskisestä eikä perheen sisäisestä asiasta, vaan että ongelma koskee myös ympäröivää yhteiskuntaa. Ja tuon yhteiskunnan tulee ottaa myös oma kantansa, vastuu ongelmasta.

Sinun ehdotuksesi on, että kenen tahansa miehen tulisi tuo vastuu ottaa. Hieno ajatus, enkä täysin kokonaan sitä vastusta, mutta ratkaisuna kovin epävarma ja satunnainen. Siksi meillä on kokonainen lastensuojelujärjestelmä sekä oikeuslaitos, joiden TEHTÄVÄ on varmistaa, että ainakin pahimmilta yli- ja laiminlyönniltä vältyttäisiin.

TODELLINEN ONGELMA on, että tämä järjestelmä ei toimi vaan pettää pahasti MOLEMMILTA osin. Toisaalta jatkuvasti tulee ilmi tapauksia, joissa räikeisiinkään epäkohtiin ei ole puututtu pitkiin aikoihin. Mutta aivan yhtä järkyttävä epäkohta ovat ne tuhannet tapaukset, joissa aivan tarpeettomilla ja käsittämättömillä toimilla on rikottu perheitä, erottu lapsi vanhemmistaan tai käytännössä tuettu toisen, vieraannuttavan vanhemman mielivaltaa.

Ongelma ei ratkea ennen kuin siihen puututaan. Vastuunsa hoitavien täytyy saada siitä palkka. Mutta hutiloijat täytyy erottaa, kuten mistä tahansa!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Timo-Heikki Mäkelä, arvostan kommenttianne. Suomalainen järjestelmä ei ole täydellinen ja resurssivajeen takia entistä heikommassa jamassa.

On tärkeää nostaa puheenaiheeksi alue, joka kaipaa suurta remonttia. Hyssyttelemällä näitä asioita ei ratkaista.

Timo-Heikki Makela

Resurssivaje on huuhaata. Ei sitä ole kuin näennäisesti, sillä toiminta on niin älytehotonta, että käytössä olevia resursseja haaskataan aivan mielettömästi.

Kalliita hoitomuotoja ja huostaanottoja käytetään päättömästi sitten, että ongelmia vain luodaan lisää. Toisaalta sossua ei potkita tukemaan taloudellisten ongelmien ratkaisua, vaan niidenkin annetaan levitä käsiin, kunnes niitä ei enää millään kyetäkään korjaamaan ja sitten luodaan loputtomia rahareikiä tuottavien kansalaisten sijaan. Tottakai rahat silloin loppuvat, ei niin pohjatonta kirstua olekaan!

Itse olen tuon kaiken kokenut. Tuskin olisin hengissä enää, ellen olisi viimein muuttanut maasta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Teemana tässä on pojat..." perusaihe/aihe.

Siinäpä onkin hippasen laajemmasta asiasta kyse kuin kirjoituksesi antaa ymmärtää.Pitää myös tietää ja ymmärtää mistä kirjoittaa ja mistä on kyse.Ei lehtien palstoilta ja julkisuudessa annetuista mediakelvollisista nykyistä politiikkaa suosivista lausunnoista.

Syrjäyttäminen aloitetaan jo yhteiskunnan normeista lähtevästä eriarvoistamisesta.Poikalapsia, varsinkin pienperheiden lapsia,katsotaan olevan oikeus kohdella ongelmatapauksina koska sos.työnt. ovat koulutuksensa mukaisesti sellaisen käsityksen saaneet.Kuten koulut,neuvolat jne.Vaikkapa toinen vanhemmista olisi kuollut tai muuttanut ulkomaille.Puuttuminen ihmisen YKSITYISELÄMÄÄN on pääasia ja sopan keittäminen omista ennakkoluuloista lähtien.VAIKKA perhe ei edes ole pakkoapua tarvinnut tai pyytänyt.Asioilla on aina monta puolta ja jokaisella on oikeus itse päättää mitä tarvitsee tai ei.Tätä arvoa ja oikeutta ei ns.sosiaalisektori tunnusta olevan itsenäisellä suomen kansalaisella.

Vallalla on ahdasmielinen tuomitsemisen kulttuuri joka antaa näille ihmisille(muiden ohessa)oman käsityksensä mukaan oikeuden olla tuomitsemassa ja luokittelemassa näitä lapsia.Tämä sairas suhtautuminen johtaa lapsien kyttäämiseen ja diaknosointeihin(puoskareiden johdolla)sekä lasten leimaamiseen.Kouluissa heihin kohdistetaan valtavaa mielenkiintoa koska heillä ei ole isää(vaikka heillä oma isä onkin,mutta näiden arvostelijoiden mukaan ei).Eli toisinsanoen ei ole ydinperhe(KUNNIALLISET KANSALAISET) jotka naapureitaan vahtimalla saavat parhaan tyydytyksen.

Toisin sanoen kysymys on peloista ja asennevammoista,ahdasmielisyydestä joka peitetään tämän lapsen ja hänen vanhempansa syrjäyttämisellä.
Lasta käytetään välineenä perheen kyykytämisessä ja sosiaaliviranomaisten vallankäytön välineenä.
Odotetaan perheeltä kiitosta ja nöyrtymistä suhteessa muihin.Pelko naisen tai miehen pärjäämisestä lapsen/lastensa kanssa yksin on kamalin kauhuskenaario mitä sosiaalitantoilla ja yhteiskunnan "hyväntekijöillä"voi olla.Eiväthän sosiaaliviranomaiset voi olla väärässä,eivätkä nämä yhteiskunnan herrantertut.
Lapsilta lyödään ovet kiinni jo pienestä jos eivät ymmärrä nöyrtyä ja kumartaa suvaitsevaisia.

Jouko Koskinen

Naiseksi synnytään -- mieheksi on kasvettava. A Kiven Seitsemän Veljestä on osuva tiivistelmä kasvamisesta. Jos 'isä' ei ole metsällä karhun kanssa painimassa niin perheen talous sanelee omat ehtonsa. Juoksuhaudantieltä ei juuri johda polkuja lasten luokse.

Kaduilla ja kujilla saavat pojat kasvaa reuhottaa aikuisiksi -- vastuulliseksi mieheksi ja isäksi varttuu aniharva. Tappelutaidot ja jengiytyminen eivät juuri valmenna isyyteen johon yleensä joudutaankin vastoin tahtoa. Miehuus rajataan heikomman pieksämiseen, ei huolenpitoon ja välittämiseen.

Ehkäisy on poliittisella päätöksellä annettu naisen valtaan. Samoin abortti ja sijaisvanhemmuus. Yleensä naisen on mahdotonta havaita, käsittää tai hyväksyä poikansa tervettä itsenäistymistä. Huoltajuuskiistan petaaminen jatkaa oidipaalivaihetta -- seurauksena pysyviä psyykkisiä haittoja.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Jouko Koskinen, Lapsen kasvu on prosessi, joka on monen kanssakulkijan summa. Kun puhun miehen merkityksestä pojan kasvulle, tarkoitan juuri sitä. Mies on malli pojalle, niin hyvässä kuin pahassakin.

Puhut monista merkittävistä, yhteiskunnallisista merkityksistä ja lainvoimaisuuksista. Ehkäisy tai abortti eivät kenties täysin liity isävaje-teemaan, kuitenkaan.

Sen sijaan naisen kyky hyväksyä poikansa terve itsenäistyminen, on jo sinänsä merkittävä keskustelun ja tutkinnan aihe.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Sen sijaan naisen kyky hyväksyä poikansa terve itsenäistyminen, on jo sinänsä merkittävä keskustelun ja tutkinnan aihe"

Sitähän voisi kysellä sieltä sosiaalipuolen naisvaltaiselta laumalta ja Politiikan pelaajilta.Näiltä jotka ihmisten asioilla pelaavat.
Niinistö oli yh,Halonen,ministereitä kuten "Kusenina",ex MISSI Tanja(taisi olla useampikin isä-ehdokas)jne.lista on pitkä.Unohtamatta Vanhasen sekoiluja.Sekopääksi joutui tosin vain köyhempi osapuoli vaikka veri veti miestä. Erona vain se ettei heidän lapsiinsa puututa.Ei puututa vaikka on juoppoa miestä,hakkaavaa miestä,rattijuopumuksia jne.Ja mitäpä tehdään homopareille?Kaksi naista,kaksi miestä?Todistettavasti heidän lapsistaan tulee täysin ns.normaaleja.Ongelmia tulee SILLOIN kun niitä ALETAAN tekemään.

Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Tässä maassa ei itsenäistymistä sallita edes aikuiselle saatika nuorelle.Lastensuojelu pitää pihdeissään jopa 25 vuotiaaksi asti.
Holhousvaltion mentaliteettiin kuuluu kaikkien ohjaus "oikeaan"suuntaan.Toisin sanoen tasapäisten lauman varmistaminen.
Lauman jota on helppo hallita pienen joukon arvoista ja miten kansalaisten kuuluu olla ajatuksista lähtien.
Nämä eivät tosin heitä koske.Heillä on omat koulunsa,hoitajansa,kodinhoitajansa jne.

Siksi lakeja säädetään tiukentamaan yksilöiden ihmisoikeuksia ja pelotteeksi perheille jotka eivät tottele.Yksi näistä on ns.lastensuojelulaki.
2008 siihen tehty muutos(naisten päätös,istuvat korkeilla palleilla)oli huostaanotoista maksettava valtion osuus,osuus joka huostakertoimen mukaisesti nousee mitä enemmän lapsia huostataan.Muuhun ei rahaa heru.

Sen vuoksi kunnilla on kymmenittäin huostafirmojen osoitteita turvaamassa 60% epäpätevien sosiaalityöntekijöiden työn toteutumisen.
Tutkittu on että PERHEILLE annettu tuki(jos on tarvetta,ei pakkokeinot)tulee moninkertaisesti halvemmaksi.
Tosin nämä tukikeinot on karsittu hallituksen siunauksella jo v.1990 alkaen.

Kimmo Leino

"Naista syrjivää yhteiskuntaa en suvaitse" .. tai jotain joku täällä taisi raapustaa ?

Mutta hyväksyttekö MIESTÄ ja LASTA syrjivän yhteiskunnan ?

No tässä tulee faktaa asioiden tueksi : Laki Eräiden Naisjärjestöjen Valtionavusta ( missä laki miesjärjestöistä ) ?

Yhdenvertaisuuslaki joka TARKOITUKSELLA poistettiin lasten ja miesten osalta: 2008 eduksunta hyväksyi kaikenkattavan Yhdenvertaisuuslain ... 2009 2 NAISTA poisti HAASTEOIKEUDEN ( asetus 84/2009 Yhdenvertaisuuslain nojalla ei kuitenkaan ole haasteoikeutta perhepoliittisissa asioissa ).

Tausta tietääkseni oli "lailla" 2002 poistettu aviomiesten haasteoikeus aviolapsiin nähden ( kumottiin Luhtasen ja Halosen asetuksella kesällä 2005) SYRJIVÄNÄ !

Sitä ennen kuitenkin Niko Linsa jätti valtioneuvostoon Kimmo Sasille adressin Lasten ja mieshuoltajien syrjinnän lopettamiseksi huoltajuusasioissa ( Tallettettu Sasin kommentti :sosiaaliviranomaisilla on asennevammaa ).

Eduksunta siis sääti lain asennevamman lopettamiseksi mutta asetus 84/2009 poisti tämän mahdollisuuden "perhepolitiikassa" ...ALLEKIRJOTTAJINA 2 NAISTA !

Ja tällaisessa "syrjinnässä" edes poliisilla ei tekemäni rikosilmoituksen mukaan ole oikeutta suorittaa esitutkintaa !

Eoa päätös 876/2/05 ( julki 20.12. 2007) ... poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamssa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa ....

Myöhempi tutkiminen on estetty MUUTTAMALLA Perustuslakiamme :

Julkinen lakitietokanta Finnlex : PL 118 § ...Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ....Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

Ja varmemmaksi vakuudeksi Suomi lahjoi Kansainvälisen rikostuomioistuimen tulemaan toimivallattomaksi käsittelemään Suomea koskevia "yksittäistapauksia" ( kansanedustajille valehdellen läpi saatu laki He 55/2007 mukaan ).

"Maksun" Suomi suoritti Ruanda-"oikeudenkäynnin" muodossa !

Minäkään en suvaitse lapsiin ja miehiin kohdistettua SYRINTÄÄ siksi tein rikosilmoituksen 8.9. 2005 Porin poliisille; mutta TÄHÄN PÄIVÄÄN MENNESSÄ koko Euroopasta ei ole löytynyt toimivaltaista tahoa LOPETTAMAAN Kimmo Sasin myöntämää sosaaliviranomaisten "asennevammaa" !

Ja asian tutkinnan estää myös 2 "eduskunnan" PERUSTUSLAKIIN tekemä manipulointi ( pl 118 § ) estämään ihmisoikeusrikosten tutkinta ( lapsiin ja miehiin kohdistettu ).

Minä voi KAIKKI asiakirjat tuoda julkisuuteen kun Suomen "oikeuslaitos" ensin poistaa vuoteen 2065 asti ulotetun salauksen !

Ja PERUUTTAA 1.1. 2014 voimaan astuvan EIT:n "organisaatiomuutoksen" jonka tarkoitus on POISTAA KÄSITTELYSTÄ 99 % Suomesta EIT:n käsiteltäväksi lähetetyistä tapauksista ! ( julkinen eduskunnan pöydällä käynyt dokumentti Euroopan neuvoston Suomen valtuuksunnan raportti eduskunnalle).

Ketä siis Suomessa syrjitään ja miksi ?

Jos KAIKKI edellämainittu katsotaan "positiiviseksi syrjinnäksi" jossakin kansainvälisessä elimessä; minä olen valmis syömään hattuni !

Mutta siihen asti pyrin saamaan edellämainitut tapaukset jonkin kansainvälisen elimen tutkittaviksi ! ( Lasten ja miesten lainsäädännöllisenä syrjintänä Suomessa ).

Ottiko haloskan isän hylkääminen niin koville; että se piti kostaa KOK

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kimmo Leino, puhut merkittävistä ihmisoikeusasioista. Keitä Suomessa syrjitään ja miksi -kysyt! Yksittäisen ihmisen huuto on helppo sivuuttaa. On hyvä, että puhut.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Olen samaa mieltä tästä että kuka sen määrittelee.Ennenvanhainen miehen malli taitaa olla se tässä haettu.Eli se etäinen,puhumaton mutta perheestään hampaat irvessä huolta pitävä.Nykyaikana se on politiikan ja sosiaalitanttojen (naisvaltaisen alan)keksimä huolenaihe perheille joista isä on kuollut,on erottu,ei asuta muuten vaan samassa taloudessa,toinen asuu ulkomailla jne.kuten nykymaailmassa usein on.

Sos.alan jne.muiden naisihmisten/miesten olisi syytä päivittää itsensä 2000-luvulle.Heillä kun on tapana tehdä ongelmia sinne missä niitä ei ole.Se on heidän työnkuvansa ja muuten vaan elämäänsä sisältöä hakevien lionsglubilaisten.Miehiä siellä ei paljon näy kun EI TASA-ARVO.Palkat ,huono työ ilmapiiri.
Ei muuta kuin pomoina,kanalaumaa ojossa pitämässä.Kovin on katkeran tuntuista ja kateellista sakkia näissä firmoissa.

Se on sosiaalisektorin ja hyväntekeväisyyttä harjoittavien uusi pätemisen kenttä.Säälitään lapsia joilla ei säälin aihetta ole ,mutta on tehtävä väkisin ongelmia jotta voidaan perheisiin puuttua.Loppuu työt muuten.Jos pikkuisen perehtyisitte tosiasioihin miten tässä maassa ihmisiä kohdellaan NÄKISITTE ne tosiasiat huostabisneksestä joka tappaa näitä lapsia ja perheen jäseniä.Ottakaa jo ne lasit silmiltänne.

Se että tämä tuottava bisnes on hallituksen hyväksymä sanoo jo selkeästi sen mikä määrittää lapsen arvon,RAHA.Onhan siellä näitä joilla on omakin business alalla.
Eli NIIN kauan kun laittomasti/sairaasti lapsia raijataan huosta bisneksen kouriin on turha jeesustella.Raukat eivät uskalla puuttua toimintaan kun mukana on niin moni taho.Taho joka mainostaa itseään "hyväntekijöinä"ja lasten etujen ajajina.Siellä ei ihan pienet rahat pyörikkään.

Oikeat ongelmat joita aiheuttavat juurikin nämä sossut perheiden itsemääräämisoikeuteen puuttuessaan,ovat ne pahimmat isien ja lasten ,miksei myöskin äitien ja lasten erottajat.Tällainen kaksinaamainen ihmisten hyväksikäyttö on ihmisoikeuksien vastaista(EIT,TUOMIOITA,HUOMAUTUKSIA,vanhempia seuraa kosto sos.puolelta kun voittavat) ,lastenoikeuksien vastaista(YK,SUOM.HUOMAUTUKSIA,EI REAGOIDA SUOMESSA)Että älkää jaksako,suomen räävitön perheiden hajoittamispolitiikka on vertaansa vailla,hävyttömyydessään.Sosiaaliviranomaisilla on SUOJA joka suojaa heitä virkavirheistä joita he tekevät,vapauden riistoista,valheellisista kirjauksista jne.

Ruotsissa maksettiin KORVAUKSIA huostaanotetuille ja Ranskassa joutuu ILMIANTAJA(GESTAPO,DDR)edesvastuuseen kun on väärän "ilmiannon"tehnyt.Suosittelen tutustumaan oikein ajan kanssa tähän sairaaseen alakulttuuriin joka on rauhassa saanut sikiää keskuudessamme.ILMAN kenenkään siihen puuttumatta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

(GESTAPO,DDR)Tässä yhteydessä tarkoittaa tapaa jolla suomessa toimitaan.

Kimmo Leino

"Ennenvanhainen miehenmalli" eli minäkö ? Ikäväksesi voin todeta oleeni vuosia "yksinhuoltajaisä" eli tarkemmalla lakimäärityksellä läheishuoltaja. Asia ei kuitenkaan aina ollut näin ja yhden lainmukaisen lapseni ( oli lapseni 1,5 vuotta ) tapaamiset evättiin koko tuon ajan, vaikka 2 vuotta aikaisemmin minut oli hyväksytty sijaisisäksi !

Paljon enempää en voi kertoa, koska Suomen "oikeuslaitos" ja "ihmisoikeustuomioistuin" on julistanut päätöksensä salaiseksi vuoteen 2065 asti !

Ikäväkseni voi sanoa; että tunnen läheisesti myös noin 10 muuta tapausta, jotka eivät yhä vieläkään Suomessa kestä päivänvaloa. Mukana on mm. lakimuutoksia kuten 2005 kesällä OM Koskisen eron avulla salattu isyyslakiasetus, JOKA PALAUTTI haasteoikeuksia myös aviomiehille Suomessa.

Tapauksen kestäessä muutamia eduskunnan oikeusasiamiehelle tunnustettuja tahallisia virkarikoksia ei koskaan voitu tutkia ( tein rikosilmoituksen ).

Eoa "anonyymistä" päätöksestä 876/2/05 on luettavissa, että poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamssa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa ja että "hallitomnettelyssä" saatuja todisteita ei voida oikeudessa käyttää !

Viimeksi "ihmisoikeustuomioistuin" esti totuuden selvittämisen päätöksessään EIT 24221/06 ja miten ... julkaisen tässä julkisen dokumentin toiminnasta asian tiimoilta ! ( ainoita joita voin julkaista )

EDUSKUNNAN OIKEUSASIAMIHEN
KANSLIA
13.6. 2008 Dnro 1350/4/08

Kimmo Leino

osoitteeni

Viite: Sähköpostiviestinne 13.4. 2008

VASTAUS

Arvostelette viestissänne Valtakunnasyyttäjänviraston palveluksessa aikaisemmin toimineen Päivi Hirvelän mnettelyä, kun hän on 27.3. 2008 Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa toiminut esittelijänä asiassa EIT 24221/06. Käsityksenne mukaan Hirvelä oli ollut esteellinen, koska tuon asian asiapapereiden joukossa on ollut eräitä kirjoituksessanne yksilöityjä Valtakunnasyyttäjänviraston asiappereita.

Asianne esiteltiin apulaisoikeusasimies Jukka Lindsedtille. Hänen pyynnöstään ilmoitan, että oikeusasiamies ei voi tutkia Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen eikä siellä toimivien viranhaltijoiden menettelyä, ei edes siinä tapauksessa, että kysymysessä olisi Suomen valtion valitsema henkilö.

.... liirum laarum jatkuu

Esittelijäneuvos Eero Kalio

------------------------------------------------------------

Tämän jutun taustalla on se, että kirjattu pikakirje Hirvelän jääviyksistä Ranskaan päällikkötuomarille "katosi" matkalla !

Ne "yksilöidyt" asiakirjat olivat mm. oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston lausuma 114/911/06 VKSV:n 8 kuukauden "kohtuuttomasta" diariinkirjaamisesta sekä sitä kokseva asiakirja 9.12. 2005 VKSV:oon toimitettu SYYTEILMOITUS lainsäädännöllisistä ihmisoikeusloukkauksista Suomessa ( koskien lapsia ja aviomiehiä ) ... korjattu "asetuksella" 2005 kesällä kun Johannes Koskinen ensin oli saatu "vapaaehtoisesti" syrjään !

Koska Suomessa tilanne en mennyt tällaiseksi antoi oikeusasiamies 20.12. 2007 julki "anonyymin" päätöksen 876/2/05 ettei tällaisissa asiossa poliisilla ole esitutkintaoikeutta !

Asia korjattiin myös "kansainvälisellä" puolella He 55/2007 mukaan KANSANEDUSTAJILLE VALEHDELLEN ( salattiin lain lausunnonatajien lausumia sekä eoa päätös 876/2/05).

Tuolla "lailla" oikeuttetiin Tuija Braxin allekirjoittama Kansainvälisen rikostuomioistuimen LAHJONTA ; Suomi teki sopimuksen; jonka mukaan Kansainvälinen rikostuomioistuin ei ole toimivaltainen Suomea koskevissa "yksittäistapauksissa" ja Suomi maksaa ja pitää Ruanda-"oikeudenkäynnin".

Tuota lahjonta-sopimusta tarvitaan myös koska Suomen PERUSTUSLAKI ON MANIPULOITU ; PL 118 § Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkakset ...Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

"Perinteistä isäkäsitystä" siis vastustetaan ja on vastustettu Suomessa satsaamalla asioiden salaamiseen useita kymmeniä miljoonia euroja.

Oikeudenkäynneissä ehdotin Suomen lakiin perustuvaa kaikien asianosasten yhteishuoltajuutta; kunnes Suomen lakia ja oikeuskäsitys olisi tässä asiassa saatu korjatuksi kunnolla.

Lapsen tilapäinen tapaamisoikeushaaste kuitenkin OLI TUOMARIN PÖYTÄLAATIKOSSA lähes 6 kuukautta ! ( siitä tehtyä rikosilmoitusta ei koskaan tutkittu ).

Myös KKO jätti antamatta ENNAKOPÄTÖKSEN asiassa; jossa ei vieläkään ole olemassa ennakkopäätöstä ( avioliiton esteiden tutkinta oikeusgenettisellä menetelmällä ).

Asiaan liittyi paljon oikeudellisia ongelmakohtia joita koskevia lakeja on hiljaisuudessa myöhemmin muutettu lähes puolenkymmnetä !

Asia on vieläkin arka koska ilman Johannes Koskisen eroa kesällä 2005 tapaus ilmeisesti olisi maksanut Tarja Halosen toisen preidenttikauden ( ilman oikeusministerin eroa olisi isyyslakimuutos käsitelty JULKISESTI eduksunnan pöydällä ).

Siihen pyrinkin; koska samalla olisi jouduttu käsittelemään TULEVAISUUDESSA eli nyt "sukupuolineutraalin avioliittolain" yhteydessä esiin LAPSILLE tulevat ongelmat !

Minun ja monien muiden toimista suivaantuneena Halonen imeisesti päätti asetuksen 84/2009 tekemisestä yhdessä Braxin kanssa VAIKKA eduskunta oli enemmistöllä 2008 hyväksynyt KAIKENKATTAVAN Yhdenvertaisuuslain !

Mutta Suomen ihmisoikeuskien vieminen ei pääty tähän ja julkaisin "oikeusasiamiehentoimiston" päätöksen, koska se on ENEMMÄN kuin ajankohtainen Suomen ihmisoikeuksien kannalta JUURI NYT !

Kesällä eduskunnan pöydällä kävi Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan raportti, jonka mukaan EIT siirtyy 1.1. 2014 YHDEN suomalaistuomarin "seulontajärjestelmään" !

Arvioisin "seulontaprosentin" olevan 1.1. 2014 99 % luokaa ! ( ja jääviyksiä ei paljon mietitä ).

Arvioni perustuu julkiseen asaikirjaan Eduskunnan oikeusasaimehen raportti eduskunnalle 2005 ( luvuista laskettavissa EIT:n suomlaisjaoksen seulontaprosentin olleen luokkaa 97 % ).

Koska nyt 3 jäsenen sijaan "ruuhkia" EIT:ssä helpotetaan seulomalla tapaukset 1 tuomarin kokoonpanossa !

Edellamainitulla mallilla ovat Suomen "ihmisoikeudet" 1.1. 2014 JULKISTEN ASIAKIRJOJEN MUKAAN !

EIT seuloo 99 %

Kansainvälinen rikostomioistuin on toimivallaton

"Oikeudessa" haasteoikeutta ei ole ( asetus 84/2009 )

Perustuslaki on manipuloitu

"Todisteita" ei voida käyttää oikeudessa ja poliisi ei saa tutkia rikoksia ( eoa päätös 876/2/05 ).

Hämmästyittekö paljonko "tavallinen" kansalainen jolle on sattunut ja tapahtunut tietää Suomen "ihmisoikeuksista" !

Voisimpa vaikka istua 2 vuotta ja julkaista loputkin asiakirjat jotka Suomen "oikeuslaitos" on julistanut salaiseksi ? ( poliittisen eliitin suojelemiseksi ) .

Niko Linsalta ja Vanhemmat RY:n pitäjältä Savolaiselta muuten saa lisää tietoa Suomen "tilanteesta" !

Voipi muuten keskustella Kalevi Kannuksen tai Jorma Jaakkolan kanssa jo 90-luvulla tehdystä ensimmäisestä VALTIOPETOKSESTA Suomessa.

Minä en ole AINOA, joka ajaa Suomen salattua historiaa julkisuuteen ja kansan tietoisuuteen; se koska "räjähtää" on vain ajan kysymys !

Minä oli tavallinen suomalainen aviomies kunnes Suomen naiset ryhtyivät "potkimaan päähän"; läheiset; sosiaaliviranomaiset; kouluviranomaiset; oikeuslaitos ja useat virkamiehet.

Etsin muuten vaimoa itselleni; mutta avioehtosopimuksesta taitaa tulla satasivuinen; kiitos Halosen ja Braxin !

Suomen lapset ja miehet eivät tiedä mikä heitä odottaa, koska oikeudesta EI saada heitä koskevia päätöksiä ulos.

Lukekaa Erkki Kalevi Laakson tapaus Suomen "oikeuslaitoksessa" oikean isyyden selvittämiseksi ! ( hyviä lukuhetkiä ) KKO päätös 11/2011 ( tai 2012 ) "rahallisia asiota KKO ei käsittele"

Onko Suomen "oikeuslaitos" siis vain henkisiä asioista varten ?

Suomen lasten "oikeuksiin" on kiitos vaan tutustuttu vuosikymmeniä ja HEIKOIKSI TODETTU !

Toimituksen poiminnat