MirjamiParant pienet purot - isot joet

Lasten ja nuorten sijoitukset ja huostaanotot, espoolainen dilemma!

Aikamme elää säästöliekillä. Vai elääkö?  Kaikilla yhteiskunnallisilla sektoreilla säästöjä vaativa niukkuuden ilmapiiri on viemässä päivähoidossa, peruskoulussa, ammattioppilaitoksessa, yliopistossa ja terveydenhuollossa toimintamahdollisuudet ja ihmisten toivon. Toisaalla, rahaa on, rahaa saadaan ja jaetaan. Kyse onkin, miten, kenelle ja millaisin edellytyksin.

Kehitys on vaarallinen. Samaan aikaan valtion painottamilla säästöohjelmilla kuntasektorilla on jo saavutettu voittoa. YT-neuvotteluin työntekijöitä on irtisanottu, jolloin vastuu heidän toimeentulostaan on siirtynyt valtiolle tai ammattiliitoille. Kunnat toimivat ikään kuin liiketaloudelliset yrittäjät, vaikkakin verovaroin.

Taloustieteilijät ilmaisevat (mm. S. Korkman), miten Suomella ei ole vielä hätää.  Hätänappulaa on kuitenkin jo painettu, vaikka selvityksiä tulevista ei ole tehty.   Seuraamukset, joita ylimitoitetut säästöt aiheuttavat yhteiskunnallisina turhaumina ja välinpitämättömyyden lisääntymisinä, ovat täysin ennakoimattomia.

Uusin Länsiväylä (12.2.2014) kertoo, miten lasten ja nuorten huostaanottojen määrä on lisääntynyt. Kiireellisten sijoitusten määrä on jokapäiväistä. Miettikää, jokapäiväistä - Espoossa! Mitä sillä tahdotaan sanoa päättäjille, yhteiskunnassa eläville, perheiden hyvinvoinnista vastaaville?

Valtio on yhtä kuin Hallitus ja Eduskunta - kansalaisten valitsemat päättäjät. Kuinka moni kansalainen on jättänyt äänestämättä, turhautuneena.

Kunta on yhtä kuin Kunnanhallitus ja Kunnanvaltuusto, joihin valikoituu kuntalaisten valitsema edustuksellisuus.

Yhteiskunta on yhtä kuin ME. Kun puhutaan yhteiskunnasta, unohdetaan, että olemme äänestäneet päättäjiksi henkilöt, joiden vastuulla on kansalaistensa hyvinvointi.

Poliittiset painoarvot ovat vaarallisia. Yhteen hiileen puhaltaminen ei ole päättäjien ensisijainen toimintamalli. Yhteiskunta toimii niin. Poliittiset arvioinnit yhteiskunnan tilasta värittyvät luonnollisesti oman edun ja taloudellisen sekä poliittisen tuen saamisen kautta.

Valtion jakamat puoluetuet suhteessa kannatuksiin, olisi lopetettava. Kansalaiset eivät ole tästä menettelytavasta tietoisia. Puoluetuilla tehdään 'kauppaa'. Puoluetuet ovat kansalaisten verorahaa, jolla hankitaan puolueille mm. kiinteistöjä ym. etuisuuksia, jotka ovat kansalaisilta täysin piilossa.

Espoossa, Suomen parhaiten pärjäävistä kaupungeista, lapsia ja nuoria sijoitetaan joka päivä.

Espoossa asuu vaurasta väestöä. Lähes jokaisen ok-talon pihassa on vähintään 2 autoa. Espoossa asuu myös köyhää tai heikosti toimeentulevaa väestöä. Useimmilla heistä ei ole autoa tai edes rahaa ostaa bussilippua.

Suomalainen ei ole tyhmä, suomalainen on alistettu. Taloudellisesti ja henkisesti. Suomalainen uskoo auktoriteetteihin, jotka sanelevat ehdot.

On raskasta kuulla vuodesta toiseen, miten kansalaisten hyvinvointiin on tulossa leikkauksia. Salakavalat leikkaukset ja verojen korotukset, mm. tasaveroina ruuassa, ovat jo varmistaneet tulonjaon epätasa-arvoa.

On hyvä olla tietoinen, että espoolaisessa hyvinvointia korostavassa kaupungissa, kaupunginhallituksen puheenjohtajana on toiminut perussuomalainen  Timo Soini.  En tiedä, onko saanut aikaan kaaosta vai hyvinvointia - hyvinvoinnilta se ei kuitenkaan näytä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Käsittämätöntä on, että yhden, espoolaisena voimahahmona ja sosiaalisena oikeudenmukaisuuden puolustajana olevan puolueen (perussuomalaiset) ns. sosiaalinen ymmärrys on jättänyt kuntalaisensa heitteille. Kysyn vain, mikähän tämä voimapuolue mahtaa olla. Vasemmistoliiton olen jo aikoja sitten unohtanut, sillä kansanedustaja Kari Uotilaa ei enää kiinnosta muu, kuin oman elämänsä kuntoon saaminen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olisiko Timo Soini Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja edelleenkin? Hänen kykyihinsä ei siis ole luottamista. Miten hän pysyisi hoitamaan koko maan asioita, kun ei pysty hoitamaan oman kaupunkinsa heikoimpia. Mikä mies uhkuu tämän päivän Iltalehdessä vievänsä PS:n hallitukseen. No way.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Irja L., tietääkseni Timo S. on johtanut kaupunginhallitusta - voi ollaettä vuodenvaihteessa olisi tilanne toinen. Saanhan tuon selville tarkistamalla kaupunginhallituksen tilanteen. Täytyypä tarkistaa.

Ei ne suuret sanat vaan ne pienet teot! Poliittista suunsoittoa on raskasta kuulla, kun samaan aikaan tietää, että taloudelliset realiteetit iskevät vastaan.

Toimituksen poiminnat