MirjamiParant pienet purot - isot joet

Suomalaisen kokoinen kansakunta hukkuu multikansallisuuksiin!

Rauhanaikamme suurimmaksi pohdinnan aiheeksi lienee noussut suomalaisen yhteiskunnan kaksijakoisuus, eli vuoden 1917 luokkayhteiskuntamalli. Ainakin, mitä kirjallisuus tuottaa.  Viimeisimmän kirjan 'Kansa kahtia - henki halpaa' - oikeus sisällissodan Suomessa (Antero Jyränki) kaksijakoisuus ei ole kuitenkaan se juttu.

Todellisuudessa olemme nyt oikeastaan nelijakoisia. Meillä on herrahissit ja korruptiosirkukset. Meillä on suomalaiset perheet ja ulkosuomalaiset perheet.

Toimeentuloa hakiessaan, suomalaisperheet joutuvat huomattavasti tiukemman kontrollin kohteeksi kuin toisenmaalaiset.

Tämä asetelma on omiaan luomassa katkeruutta ja ulkomaalaisvihaa.

Valtaa käyttäviä äänestävät vain vallasta kiinnostuneet tai huolestuneet.  Arvottomiksi itsensä kokevat eivät äänestä. Heitä on paljon, liikaa.

Eurovaaleissa on selvää, että äänestävien prosentti tulee olemaan alhainen, sillä tietoa tai ymmärrystä eurovallankäytöstä kansallamme ei juurikaan ole.  Tiedossa on vain, että valituiksi tulleet haluavat takaisin, koska rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Kukapa rahalle sanoisi - EI, EN TAHDO!

Kansamme  'punainen vaate', on, että yltiövarakkaat vaurastuvat EU-maataloustukien kautta entistä enemmän. Eihän tämän näin pitänyt mennä. Mutta, näihän nämä systeemit näyttävät menevän.

Mitä sitten? Ei mitään. Vaunut vievät vauraita ja kulkukoirat etsivät ruokaa !

Suomalainen hyvivointi on tietämättään tai tietoisesti kutsunut iholleen valtavan kärpästen valtakunnan. Taloudellista, kansamme verovarallisuutta valuu rajojemme ulkopuolelle! Kela maksaa mm. Suomessa työskenteleville virolaismiesten perheille kodinhoitotukea ja lapsilisiä suuria summia.  Perheille, jotka Virossa eivät saisi oman maansa tukia lainkaan tai ainakin hyvin vähän.

Suomesta näyttääkin tulleen myös virolaisperheiden sosiaalifoorumi. Muistan, että myös suomalaiset lähtivät 1960-70 luvulla Ruotsiin sekä työhön että huippuunsa viedyn, ruotsalaisen sosiaaliturvan takia.

Näyttää siltä, että hallituksemme ovat uinailleet, kun muutosprosessi suomalaisväestön alasajosta on käynnistynyt.

Maamme hyvinvoinnin eteen maksetut verot näyttävät nyt valuvan enemmän ja enemmän euroalueiden tuiksi.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kyllä ajatteleva ihminen väkisinkin huolestuu nykyisestä menosta. Tällaiset kritiiikittömät ideologiat ("vapaa likkuvuus"), jotka sulkevat ihmisten suut, ovat vaarallisia ja demokratiaan sopimattomia. Ei ole mitään niin pyhää arvoa, ettei sitä saisi tarvittaessa kyseenalaistaa Suomen kansan edun nimissä.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

On nimenomaan tervettä kyseenalaistaa - minä kyseenalaistan vahvasti virolaisille perheille menevän suomalaisten veronmaksajien rahat. Enkä ole yksin - olen saanut runsaasti palautetta, mikä laki mahdollistaa käsittämättömät valtion tuet (Kela) Suomessa työskentelevien virolaisten miesten perheille!

Suomessa leikataan lapsiperheiltä; koulujen luokkakokoja suurennetaan, toimintaedellytyksiä karsitaan, maksuja nostetaan.

Suomalaiset ovat tällä hetkellä heikoilla omassa maassaan!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Varakkaiden hyvinvointia ylläpidetään leikkaamalla huonovointisilta ja köyhiltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos periaate on se että virolaisen työntekijän kustannusten työnantajalle tulee olla samaa luokkaa kuin suomalaisen työntekijän, jottei virolainen olisi halvempi ja siksi edullisempi ja siksi syrjäyttämässä suomalaista työntekijää, niin virolaisen työntekijän pitää tietenkin maksaa kaikki ne yhteiskunnalliset velvoitteet mitä suomalaisenkin työntekijän pitää maksaa, myös verot.

Jos virolainen työntekijä maksaa Suomeen veronsa ja muut yhteiskunnan velvoittamat maksut, niin kuuluu hänelle myös samat oikeudet kuin suomalaiselle työntekijälle.

Minusta olisi oikein että Suomessa sallittaisiin halpatyövoiman käyttö, niin että ulkomaalaiset voisivat tehdä Suomessa töitä niillä ehdoilla mitkä heille sopii ja kelpaa. Kaikkia työn sivukuluja ei tarvitsisi maksaa, mikä veisi oikeuden työttömyyskorvauksiin, lapsilisiin ja sensellaisiin.

Se toisi Suomen työmarkkinoille paljon kilpailukykyistä työvoimaa, mikä puolestaan tekisi myös yrittämisestä kilpailukykyistä Suomessa.

Suomeen tulisi uusia investointeja ja työpaikkoja niin paljon että kalliit suomalaisetkin työllistyisivät siinä sivussa ja jos eivät työllistyisi, niin ainakin valtio saisi verotuloja ja menestyisi niin hyvin, että olisi varaa maksaa suomalaislle työttömyyskorvausta sohvalla makaamisesta tai pilkillä istumisesta, kun ulkomaalaiset tekisivät kaikki tarpeelliset työt.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vapaalla liikkuvuudella grynderit saavat halpaa työvoimaa ja ulkomaiset alihankkijat saavat markkinoita. Se on sitä "vapaata" kilpailua jonka edistämiseksi EU on perustettu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Todella hyvä vappupuheen aihe,

Eikös se ole vain hyvä asia että päästään riistäjäluokasta eroon.

Hyvä vain että menevät ulkomaille, riistämään ulkomaalaisia.

Sieltä ulkomailtahan ne riistäjäporvarit aikoinaan Suomeen tulivatkin.

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #6

Se että synty tapetaan pesään, ei ole vappupheenaihe , koska persu, koska rasismi!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #6

Ja tänne tulee halpatyövoimaa kilpailemaan työpaikoista. Rakennustyömailla ei juuri suomea kuule.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

Mutta hyvähän se on että rakennetaan.

Jos ei olisi halpaa työvoimaa
niin voi olla ettei rakennettaisi.

Sitten saadaan halvempia asuntoja
jotka menee myös kaupaksi
ja asunnon ostajat kiittävät.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #13

Täällä Tampereella rakennetaan ihan liika. Muualla on asuntuja tyhjillään.
Nykyisin tehdään todella rumia rakennuksia. Maisemasta ja viihtyisyydestä ei välitetä ollenkaan. Tuhotaan säälittä luontoa ja arvokkaita kulttuuriympäristöjä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

Olisikohan se rahasta kiinni.
Rumat asunnot maksaa vähemmän.

Parempi tietenkin on
että on ruma asunto
kuin ettei olisi ollenkaan asuntoja.

Toki olen samaa mieltä siitä
että paljon rumaa on rakennettu
ja minäkin pidän kauniista rakentamista

Mutta kauneus on katsojan silmässä
ja minulla ja arkkitehdeillä on useinerilaiset silmät
ja erilaiset kauneuskäsitykset.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #15

Totta, toiset ovat täysin sokeita kaikelle kauneudelle.
Onko enää mitään arkkitehtuuria?

anita frisk Vastaus kommenttiin #13

"Sitten saadaan halvempia asuntoja". Niinhän sitä luulisi, mutta ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla tämä ei pidä paikkaansa. Uudisasuntojen hinnat ovat aivan järkyttäviä, samoin vanhojen korjauskustannukset. Halpatyövoiman etu menee rakennuttajille, ei asuntojen hintoihin. Työn laatu heikkenee, koska Baltian maista ja Puolasta tulee paljon myös ammattitaidottomia rakennusalan työntekijöitä. Aikaisemmin mm. Virossa oli upeita, työstään ylpeitä ammattilaisia (esim. entisöivät Suomen Tallinnan suurlähetystön koska Suomesta ei löytynyt siihen taitajia) mutta he taitavat jo olla eläkkeellä ja kun mestari/kisälli-systeemi on romutettu niin uusia ei tule.

Tuskinpa ruma tulee sen halvemmaksi kuin kauniskaan. Arkkitehdit ovat laiskoja: kun on kerran keksitty se suora viiva ja yksi ankea väri niin miksi vaivautua. Itsehän voi aina muuttaa keskustan jugend-taloon tai suunnitella itselleen jotain kaunista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Raha liikkuu ja sikiää valon nopeudella.

Jukka Mäkinen

eipäs, vaan pimeyden nopeudella.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #9

On se. Sitä ei vaan lättänä-Suomess huomaa. Mene joskus jonnekin missä on korkeita vuoria, kiipeä vuorelle ja katsele auringon laskiessa illalla miten pimeys liikkuu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #16

Niinpä, ja aurinko laskee mereen.

Toimituksen poiminnat