MirjamiParant pienet purot - isot joet

Suomalainen illusio - rakennemuutos ja säästöpolitiikka

Presidentti Niinistö on tänään antanut hallitukselle vastuuvapauden ja pyytää hallitusta toimimaan toimituksellisena, kunnes uusi kokoonpano on vahvistettu minihallitusneuvotteluissa.

Samaan aikaan kun Venäjän ja Ukrainan neuvottelut kaasuvelkojen maksusta kariutuivat, käydään maassamme debattia rakennemuutoksen välttämättömyydestä, jotta kansamme pelastuisi pahimmalta, ennakoitavissa olevalta katastrofilta, kolmen A:n menetykseltä.

Tavallisen kadun- tai multapellon tallaajan perspektiivistä nähtynä, suomalaiskansallinen hätähuuto tuntuu köykäiseltä. Silti, se on vakavasti otettava, pelottava yhtälö. Pelottava siksi, että jokainen yksilö joutuu arvioitavaksi tulojensa ja etuuksiensa virvatulessa.

Samaan aikaan, kun valtaa käyttävä korkein johtomme pelaa puoluejohtoisesti ihmisten elinehdoilla, jää pelinappuloina oleville kansalaisille aitiopaikka johtajuusteatterille.

Suomalaiskansallinen teatteri näyttää olevan tällä hetkellä vain yhden puolueen näyttämönä. Kokoomus ottaa tilansa esityksillä, jonka käsikirjoittajat eivät näyttäydy. Tosiasiassa valta asettuu yhteen ääneen, puolueen puheenjohtajaan, jonka sanoma on toistunut tautologisesti jokaisessa uutisessa, uutispätkässä ja painettujen tekstien lyhenteinä.

Rakennemuutos on sanana epäkelpo. Hän, joka ei ole perehtynyt poliittiseen tai sosiologiseen sanastoon, ei voi käsittää, mitä sana merkitsee. Mitä se tarkoittaa yhden ihmisen näkökulmasta? Rakennemuutos lieneekin siitä syystä peitesana, jonka suojissa kansalta viedään heidän toimeentuloedellytyksiään.

Toisaalta, tässä maassa tapahtuu rahavuotoa valtion kassasta käsittämättömiin, tuottamattomiin kohteisiin, mutta vain tavallinen veronmaksaja on se, jonka toimeentuloon päästään käsiksi.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Maaseudun kehittäminen uusilla innovatiivisilla menetelmillä, voisi olla Suomen pelastus. Meillä on kuitenkin vielä puhdas maaperä ja tilaa elinkeinoille.

Keskustan pj. Sipilä voisi rohkeana päättäjänä kohdentaa varoja maaseudun kansoittamiselle - erityisesti nuorille, jotka ovat menettäneet uskonsa huomiseen.

Minulla on plakkarissa monia ideoita - toivon, että joku niitä tahtoisi hyödyntää.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Suomen koko laaja maaseutu on kuihtumiskierteessä. Tyhmintä, mitä voidaan tehdä ja myös tehdään, on yrittää pitää jokainen sivukylä asuttuna. Sivukylillä ei enää ole jäljellä kuin maanviljelijöitä ja muutama sitkeä vanha jäärä omakotitalossaan ,josta on päättänyt olla lähtemättä niin kauan kuin tuppi heiluu.

Jaa, onhan siellä uusmaalaisia, jotka ostelevat käytöstä poistettuja kouluja ja maalaistalojen pihapiirejä rakennuksineen ja miksei koko tilaakin, jos rahat riittävät. Voivat he ylvästellä asumisella maaseudun rauhassa niin kauan kuin varoja ja voimia riittää, kunnes on pakko muuttaa taajamaan palvelujen äärelle.

Suomi kaupungistuu kiihtyvää vauhtia. kaupunkiasuminen on helppoudessaan ylivoimainen maaseutuasumiseen nähden. Etenkin vanhan ajan maanviljelijät ovat pulassa lomitusjärjestelmästä huolimatta. Maatila ei enää ole koti ja työpaikka samanaikaisesti kuin yhä nopeammin harvenevalle joukolle.

Lue lisää: http://viljorafaelheinonen.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Toimituksen poiminnat