MirjamiParant pienet purot - isot joet

Sosiaalimenoista miljardit pois

Uusin sosiaali- ja terveysministerimme, Laura Räty, puhkui mökkipaikkakunnaltaan Ristiinasta, ennennäkemätöntä uhoa/tuhoa suomalaiseen sosiaalimenojen pohjattomuuteen.

Miljardisäästöillä hän aikoo saada saman tuloksen kuin nyt on. Leikkauksia on tulossa, hyvät etujen nauttijat. Leikkauksia on tulossa. Sosiaaliturvan varassa eläville surua puseroon;  asumistuet, opintotuet, vanhempainlisät, kodinhoitotuet, etc. Leikkauksia tulee.

Samaan aikaan valtiovarainministeri Antti Rinne on muuttamassa lapsiperheille suunniteltujen, lapsilisiin kohdistuneiden leikkausten painopisteitä ja eläkeläisille korjausta indeksivajeisiin.  Miljardeista täälläkin puhutaan.

Poliittinen riemuriihi jatkanee maaliskuun 2015 loppuun valtion ns. olemattomien rahojen turvin.

Eli, onko kansamme jätetty tietotyhjiöön? Missä on rahaa ja missä ei ole? Valtiovelalla pelottelu näyttää olevan vallalla aina, kun sosiaalimenot näyttäytyvät mörköinä.

Veroina kansalta  kerättävät rahamäärät ovat valtavia - rahaa kilisee valtion kassaan sellaisia summia, joiden jakamiseen tarvittaisiin tietotaitoa, ymmärrystä ja älyä. Budjettiriihet ovat jostain sieltä - varstoilla riihenpuinnista.

Nyt rahojen käytöstä päättää kulloinkin vallassa oleva hallitus ja eduskunta. Tuon kokonaisuuden tulisi olla huippuosaajien hallinnassa, mutta valitettavasti, tieto ja ymmärrys on useimmiten toisaalla.

Inhorealisti, ministeri Laura Räty, on päättänyt, että sosiaalimenot on mennyttä maailmaa.

Inhoidealisti, ministeri Antti Rinne uskoo edelleen, että suomalainen sosiaaliturva pystytään rahoittamaan.

Onko nyt kyse vain poliittisesta puuhastelusta, vaiko oikeasti kansaamme kohdistuvasta kurkunleikkausmentaalista?

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pirjo Jokinen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Valtionvelka

Tuolla hyvä kartta maailman velkaisimmista maista. USA jossa on huono sosiaaliturva johtaa kirkkaasti! Eiköpähän meidän oikeisto saa Suomenkin ruskeeks purkamalla sosiaaliturvan ja valtionvelka räjähtää nousukiitoon.

Minä en ota siistä vastuuta!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Uusliberalismi on sana, jolla nyt mennään! Hyväntahtoisen kaavuissa elävät, kauniskasvoiset ihmiset, sanelevat ehtoja 'rumille', eli heikommin pärjääville.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Räty istuu ehkä ensin hallituksessa, jossa on mukanan mahdollisesti myös perussuomalaiset. Monet perussuomalaiset ovat puhuneet jo valtion menojen leikkaamisesta ja valitonvelan kasvun katakaisemista. Ehkä Räty ja perussuomalaiset löytävät toisensa?

Pirjo Jokinen

Kokoomusjohto ja Perussuomalaisjohto ovat löytäneet toisensa jo kauan sitten kulisseissa. SDP myös.

Perssuomalaiset meni Brysseliinkin että heilahti!

Mitään EU-vastaisuutta ei siellä näytä olevan, siis johdossa.

Kansa tappelee keskenään sitten somessa: "Olet tyhmä", -"Ite oot, HV".

Mutta onko joskus ollut toisin?
Valta turmelee kun ne vallankäytöstä saadut rahat tulee käytettyä äkkiä kaikenlaiseen ja uusi uljas piiritoimisto on kivampi kuin vanha pieni tunkkainen..

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Pirjo, on selvää, että PS puheenjohtajansa Soinin avustuksella säätiöivät nopeasti valtion puoluetuet! Olisin ihmeissäni, jos perussuomalainen puolue toimisi oikeudenmukaisuuden ja köyhän kansanosamme puolesta.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Hyvää pohdiskelua, Mikko. En usko kuitenkaan, että perussuomalainen on seuraavan hallituksen ministeriainesta. Todennäköisin kombinaatio muodostuu kokoomus-keskusta - sarjoituksesta.

Jos minulta kysytään, niin perussuomalainen ideologia ei toimi missään yhteiskunnassa, koska sillä ei ole aitoa ideologiaa. On pj. Timo Soinin ideologia hyvästä ja pahasta, mutta kansallisella tasolla - kenen joukoissa seisonevat!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Mikon hirteishuurmori on paikallaan!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

On selvää, että Perussuomalaiset myötäilevät Räty -politiikkaa!

Käyttäjän Mikko-VilleMtt kuva
Mikko-Ville Määttä

Onhan meillä vertailukohtana 90-luvun ERM-lama. Varmaankin nyt tehdään suunnilleen samanlaisia asioita kuin silloin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Turhaa puhua, että jokin muu maa on velallisempi kuin Suomi. Kreikka on fiksu maa ja maksattaa velkansa muilla. Ja me suomalaiset, sanoisinko vähän tyhmät, huomenna maksamme vippimme korkoineen.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Emme pääse mihinkään, arvioimalla vain Kreikkaa tai muita EU:n tukemia valtioita. Suomalaisten tyhmyys kaiken maksajana on klishee. On selvää, että myös monet muut, pienet eu-maat maksavat raskasta hintaa hyvin pärjääville.

Suomalainen yhteiskuntahyvä on toiminut tähän saakka - on erittäin mahdollista, että aika käy vähiin.

Toimituksen poiminnat