MirjamiParant pienet purot - isot joet

Puoluetuet - tarpeettomat valtion kulut!

Puoluetukijärjestelmä on aikansa elänyt. Valtion verorahoilla puolueet saavat tukia sen mukaan, kuinka monta kansanedustajaa eduskuntaan kansa on äänestänyt.

Viime vaaleissa 'jytkyn' saanut Perussuomalaiset = Timo Soini, säätiöivät pikimmiten rahat ja sijoittivat ne Helsingin Pohjois-Esplanadin arvokiinteistöön. On selvää, että ennakoitavuus tulevaan oli jo tuolloin olemassa. Uutta jytkyä tuskin tulee. Timohan on jo suunnitellut automatkaa mantelimaihin häviön tullen.

Kansan verorahoilla vaurastuvat puolueet on hyvä asettaa nyt tarkkailuun.

En pidä siitä, että samaan aikaan, kun puolueiden näkyvimmät puhuvat läpinäkyvyydestä, mutta samaan aikaan käärivät rahaa omiin taskuihinsa.

Puoluetuet ovat miljoonien/neljän vuoden aikana miljardien arvoisia. Jokainen voi käydä tarkistamassa Tilastokeskuksen sivuilta, kuinka valtavat määrät puoluetukea vuosittain maksetaan. Nämä kaikki meidän maksamistamme veroista. Siksi valtion onkin hyvä leikata, juustohöylätä tai mitä tahansa sulkurahaa käyttää.

Kuulutan kaikkien kansalaisten hereilläoloa.

Nyt sudet kulkevat lampaan vaatteissaan. On hyvä tarkkailla ja tunnistaa aidot ja väärät 'profeetat'.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

On selvää, että ajassamme puolueet eivät ole valmiita muuttamaan puoluetukijärjestelmää. Erityisesti, nyt vaalien alla, odotukset on kovat.

Olen silti sitä mieltä, että tukien kohtuullistamisen aika on tullut. En pidä lainkaan hyväksyttävänä, että kansan rahoilla yhdistysmentaalilla toimivat puolueet pääsevät kansakuntamme rahoihin, jotka oikeasti kuuluvat kansalle, ei puolueille.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Lehmästä syntyivät lapsuuden laulut, matkaajan alun mielentaulut. Kohdussa kuultu on tarinaa monta, äitini lämmössä, uskomatonta. Mansikin kyljessä lohtu on hyvä, mielessä melske sodan soi yhä.

Tämän runoni myötä haluan kertoa, että noina aikoina, ei puoluetukia tunnettu, oli vain selviytymisen ilo.

Käyttäjän LiisaKylnp kuva
Liisa Kylänpää

Puoluetuet - loistava apu, kun halutaan pitää kansan "syvät rivit" pimennossa. Kellä on rahaa, sillä on valtaa - ja rahalla saa näkyvyyttä. Siis erinomainen asia isoille puolueille. Ihan pahaa tekee, koska suuri joukko huono-osaisista ei tajua, miten heitä jymäytetään ja ryöstetään!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Liisa K., hienoa, että olet oivaltanut kansamme mädännäisyyden. Huono-osaiset on saatava pikimmiten ymmärtämään, miksi heitä jymäytetään.

Onko maassamme riittävästi kansaa, jonka jymäyttäminen ei nykypoliittisen toiminnan kautta enää onnistu?

Puoluetuet ovat kansamme mädännäisyyden alku ja juuri.

Niillä miljardeilla, joiden avulla puolueet suojaavat omaa varallisuuttaan, voisimme investoida maahamme teollisuutta, sen kautta työpaikkoja, kilpailukykyä ja rahaa valtion kassaan.

Nyt rahat valuvat puolueille, jotka näytelmällisesti pelaavat omaan pussiinsa.

Käyttäjän LiisaKylnp kuva
Liisa Kylänpää

Oletko itse ehdokkaana? Mikä sai sinut "heräämään"? Meillä pienpuoluelaisilla (jotka emme saa puoluetukea), on tiedossa tuo. Ongelmahan on juuri se, miten kansalle saataisiin menemään viesti perille.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Liisa, en ole ehdokkaana. Heräämiseen tarvitaan aina ajan ilmiöt ja tunnistaminen. On suorastaan häpeällistä, että puolueet itseriittoisina ovat valmiita viemään kaikilta muilta elämisen edellytyksiä, mutta koskaan ei itseltään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puoluetuella on saatu aikaisekseen vain puolueiden puheenjohtajien yksinvalta.Puolueet ovat yhdistyksiä jolloin valvonta on puoluetuilla voidelluilla jäsenillä saippuoituine silmineen.
Maamme on saanut hallintonsa ja lainkäyttönsä hoidettua ilman puoluetukiakin ja saa edelleenkin.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

On selvää, että puolueet ovat yhdistyksiä, kuten kaikki muutkin yhdistykset. Etuoikeutettuina puolueet ovat huolehtineet oman taloudellisen turvansa muiden ohitse.

En näe tässä mitään muuta, kuin hallinnollista vallankäyttöä, joka pitää pikimmiten selvittää.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Perussuomalaisetkin, kahden edustajan puolueena vastustivat puoluetukia. Eivät enään. Oikein harmittaa. Jäsenistössään hyvää porukkaa. Minullekin vaalikone pukkasi persun, Wihosen Joensuusta joka sitten sai tänään ääneni kun parempaa ei ollut tarjolla.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Jarmo, olen pahoillani. Joka tapauksessa nyt äänestetään nyt vielä nämä vaalit, kun muuta vaihtoehtoa ei ole.

On kuitenkin nopeasti hyvä selvittää, mihin suomalainen puoluetukijärjestelmä perustuu ja onko sillä Euroopan Unionin kontekstissa oikeudellista maaperää toimia nykyisellä tavalla.

Käyttäjän LiisaKylnp kuva
Liisa Kylänpää

Tämmösinä aikoina pitäs näyttää mallia. Täällä Savo-Karjalassakin on edustajia, jotka on ollu ikänsä Arkadialla - heillä ei oo mitään käsitystä, miten elää 500 €urolla kuussa. Sitäpaitsi on yleinen luulo, et KAIKKI TYÖTTÖMÄT on laiskoja luusereita - on toki joukossa myös ns. työtä vieroksuvia... Totuus on kyllä se, et on paha mennä töihin, kun ei huolita, tai sitä ei yksinkertaisesti ole.
Olen vaalipaneeleissa, ja muualla yrittäny kertoo (kun kaikki toitottaa sitä, et EI OLE VALTIOLLA RAHAA). Mutta: Suomi lähtee EU:sta, ja käyttää VUOSITTAISET jäsenmaksut kotimaassa!
Siitä miljardista riittää: pienyrittäjille, terveydenhoitoon käsiä, kouluihin lisää opettajia, poliiseja, pelastuslaitoksen lisäresursseihin... maaseudun teitten kunnostukseen - isot tiet sujuviksi. Suomalaista tietoTAITOA pitäis arvostaa ja OSTAA. Tilataan ulkomailta, vaik Suomessakin valmistetaan... Ruoan kans sama juttu - se on maailman puhtaimpia! Tuottajille vaan ei haluta jättää mittään! (kaupan osuus liian suuri)!
Joku vetää välistä ja hyvävelijärjestö jeesaa...
Byrogratiaratas ihan liian iso. Vaihtoon vaan - ne osaa sen jo liian hyvin.

Pekka Koponen

Puoluetuki pitää poistaa kaikilta puolueilta. Puolueet kerätköön rahansa omilta kannatajiltaan ja sidosryhmiltään. Minä en halua maksamistani verorahoista euroakaan yhdellekään puolueelle, kun en yhtään niistä kannata. Aina ollaan valmiit väittäämän että puoluetuet vähentää "lobbausta" ja "sen asiaa ajat kenen rahoilla pelaat" jne. Jokainen puolue nyt joka tapauksessa ajaa omien sidosryhmien (ja joskus jopa kannattajien) asiaa, niin eikö tuo nyt sitten voisi näkyä ihan suoraan myös tuossa tulopuolessa.

Sanoin kaikkien poliittisten nuorisojärjestöjen tuet voi lopettaa, kerätköön omiltaan rahansa.

"Suomessa maksetaan Luxemburgin jälkeen EU:n toiseksi eniten puoluetukea äänestäjää kohti. Saksalaisen talouslehti Wirtschaftswochen tekemän selvityksen mukaan suomalaispuolueet saivat puoluetukea 12,25 euroa äänestäjää kohden. Kaikkien EU-maiden keskiarvo on vain 3,73 euroa."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Puoluetuki

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Ohohh!, Vuosia suomalaisten edustajina, eivätkä tiedä, miten ihmiset selviytyvät. Vakavia asenneongelmia. Onhan se niin, että kun on itse päässyt hyville ansioille, köyhät unohtuvat.

Nyt onkin hyvä tilaisuus vaaleissa näyttää heille 'närhen munat'!

On hyvä olla tietoinen, että valtiolla on rahaa, mutta sitä jaetaan omavaltaisesti. Verokertymät ovat sitä luokkaa, että niillä kansamme perusterveydenhuolto ja välttämättömät sosiaalituet on taattu. Rahat nyt vain jaetaan epäoikeudenmukaisesti. On selvää, että maatamme edustavat lähetystöt kuluttavat verorahoja holtittomasti. Olen varma, että tarkistus niihin kuluihin olisi vastuullista valtionvarojen hoitoa.

Veroparatiiseihin viedyt miljardit ovat tietenkin miinuksena valtion menetetyistä tuloista, joihin valtio ei pääse käsiksi. Sen sijaan valtio pääsee käsiksi jokaisen pienituloisen rahoihin. Itselläni verohallinnolta saatu v. 2013 veroprosentti ei riittänyt, joten nyt eläketuloistani maksan mätkyjä 100 euroa/kk 16 kk ajan. Yritin saada vapautuksen maksusta, mutta se hylättiin tylysti eikä valitusoikeutta myönnetty.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Ylen aamussa Köyhien asialla puolueen pj. Terttu Savola tivasi Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jussi Niinistöltä, miksi kaikille rekisteröidyille puolueille ei anneta puoluetukea, johon Niinistö totesi, että Perussuomalaiset on puuttunut asiaan ja aikoo edelleen rajata tuen suuruutta. Savolan mukaan puoluetuki tulisi lakkauttaa kokonaan, mikäli jotkut puolueet jäävät osattomiksi, mutta Niinistön mukaan tuen kokonaan lopettaminen ei tullut kuuloon.

Nähtäväksi jää, jos perussuomalaiset valtaan pääsee, niinköhän rajaavat. Kyllä se raha kelpaa niin kauan, kun joku sitä jakaa. Kun itse saa päättää, niin kiusaus rahan lypsämiseen valtion varoista vain kasvaa. Olikos se sanonta, 'ei korppi korpin silmää noki' jokseenkin kohdillaan näissäkin arvovalinnoissa.

Käyttäjän LiisaKylnp kuva
Liisa Kylänpää

Olen 65 v. ja tätä elämää kans nähny (Suomen ylä- ja alamäkiä)...
On semmonen tuntuma, et kun tultiin 2000- luvulle niin on ollu sitä alamäkkee melko paljon. Tosin, kun 92 pääsin isona tyttönä kopiksesta, niin just sillon iski se lama - postit ja pankit eivät enää tarvinneetkaan "palveluneuvojia" - kunnantoimistoista puhumattakaan. Itte rupesin itämaisen tanssin ohjaajaks :)
Tertun kans tehty senverran yhteistyötä et 8 vuotta sitten olin Köyhien listoilla.
Tavallisella huono-osaisella (kohtalokin puuttuu joskus peliin) ei ole mitään mahiksia kiemurrella irti verotuksen syövereistä - itellä kilpailutus vei siivousalan parhaan palani - no jäi mulle sentään jotain: maksamattonmat aaälveet :) Nyt täytyy koota vielä ittensä (mennä syömään) ensviikoa varten. Jaksamista kaikille ja PITÄKÄÄ ÄÄNTÄ!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Liisa, mahtavaa! Täällä me selvitään, jos ei muutoin, niin ainakin sanan voimalla!

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Samaa mieltä.. Sais poistaa kokonaan puoluetuet.. Tai sitten jokaiselle puolueelle tasapuolisesti 2000 €, että saa niillä maksettua muutaman julisteen,

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Niina, hyvä on huomiosi! Oma kannanottoni on samankaltainen, eli jokaisen ehdokkaan on oltava samalla viivalla. Käytännössä se tarkoittaa, että kukin ehdokas saa saman summan rahaa vaalityöhön. Näin kaikenkarvaiset vaalirahasotkut loppuisivat, tai ainakin, niistä jäisi kiinni, jos kävisi ilmi, että mainonta ylittää annetun budjetin.

Toimituksen poiminnat