MirjamiParant pienet purot - isot joet

Vähäosaisten vaalit - Suomi nousuun!

Näyttää siltä, että vaalikiiman kiihtyessä, yhä enemmän pohdintaa käydään henkilöiden soveltuvuudesta johtajiksi. Ennakkoon äänestäneet voivat jo haukotella, vai voivatko? Kenties eivät, sillä itsestään selvyyksien tielle ei ole varaa tuudittautua.

On selvää, että jokainen puolue on tahollaan lähtenyt nostamaan hukkuvan maansa päätä veden pinnalle. Keinot, miten pelastusoperaatio suoritetaan, ovat kaikilla puolueilla lähes samat. Niitä ei ole.

Jokainen suomalainen tai Suomessa asuva ei-suomalainen kuuntelee tarkalla korvalla, mihin lokeroon on tulevien neljän vuoden aikana joutumassa. 

Työn merkittävyyden korostaminen on tullut tutuksi. Tutuiksi ovat tulleet myös keinojen epäselvyys. Älyllinen ja tietoon perustuva kansan johtamismalli on edelleen hakoteillä. Vai onko?

Luottamus on merkittävä tekijä äänestettäessä. Onko puolue aina johtajansa näköinen? Kyselin tänään 17 -vuotiaalta nuoreltani, jos nyt saisit äänestää, kuka hän olisi. Sain vastauksen, jota en odottanut, mutta hyväksyin.  Hän sanoi - Timo Soini.

Nyt suomalaiset etsivät vahvaa johtajaa, joka tarpeen tullen puhaltaa pelin poikki.

Briteissä kansanedustajuuteen hyväksyttyjen on täytettävä laaja kansan hyväksyntä, ei puolueen valtavirrassa mukaan pääsy. Suomessa, kahdensadan kansanedustajan joukossa on liikaa heitä, jotka tulevat valituksi puolueen menestyksen virrassa.

Suomi on siinä merkillisessä geopoliittisessa paikassa, jota edelleen Tuntematon sotilas määrittää.

Pieni kansakuntamme, jonka henkinen kasvu ja perimä liikkuu hitaasti ja viipyilee menneessä, on erinomainen esimerkki ajan ja teknisyyden liian nopeasta vauhdista - vauhdista, joka meille on oikeastaan enemmän rasite kuin hyöty.

Siitä huolimatta, Nokian linkittyminen ranskalaiseen verkkoyhtiöön kertoo tarpeesta tulla maailmanlaajuisesti hyväksytyksi, innovatiiviseksi kansakunnaksi, jolla on älyllistä pääomaa.

Isättömäksi jäänyt nuoreni valitsi Soinin. Isällisen iso mies - ehkä hänellä on muutakin plakkarissaan kuin fyysinen suuruus.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Suomalainen heimo on joutunut selviytymään enimmäkseen fyysisen voimansa myötä. Hengen vahvuus on ollut luontouskossa. Kristinuskoon käännytetyt suomalaiset joutuivat luopumaan luontouskostaan, joka oli heille ollut merkittävin voimavara.

Nyt, eduskuntavaaleissa, suomalaiset puolueet käyvät kisaa ihmisten hyväksynnästä - siitä, kenelle valtion puoluetuet siivittävät uskon HEIDÄN uuteen kasvuunsa.

Toimituksen poiminnat