MirjamiParant pienet purot - isot joet

Pieneläkeläisten asumistuki ja eduskunnan täyspalkkaiset lomat!

Hallitusneuvotteluissa valikoidut leikkaukset ovat ilmeisimminen kärjistetty niihin kansanryhmiin, joiden arvellaan elävän valtion varallisuutta häiriköivimmin. Salaisissa, tarkkaan vartioiduissa kabineteissa, päätöksiä valtion menojen alasajosta etsittiin 'miinaharvalla'.

Kolmen, vaalien voittajapuolueen ehdottomuudella, hymysuin esiteltiin KIPEÄT leikkaukset.

Konsensus oli määritelty LUOTTAMUKSEN ämpäriin.

Heinäkuun helteiden mentyä ja elokuun viljankorjuun ajan palattua, valtakunnan päättäjien yksioikoinen kaapistatulo ei hätkäytä.

Maa, jonka toimeentulo riippuu kilpailukyvystä, on ensisijainen puolustettava. Maa, joka ajautui talousahdinkoon Neuvostoliiton romahdettua. Maa, jonka eurosidonnaisuus on velvoittanut maksamaan Kreikalle miljardeja, kurjistaa maansa kansaa leikkauksilla.

Suomen kummallisuus on siinä, että valtapelureiden keskellä, olemme aina heikoilla.

Suomeen on muodostunut vanhoillisten puolueiden rinnalle kansaa syleilevä puolue, Perussuomalaiset, jonka puheenjohtajana, ulkoministerimme Timo Soini luotsaa mielikuvia heikosti toimeentulevien puolueena, mutta on samaan aikaan oikeistolaisempi puolue, kuin yksikään muu oikeistolainen fenomena.

Jos PS:n pj. Soini olisi vähäväkisempien puolella ollut, hän tuskin olisi hyväksynyt eläkeläisten asumistuen konvertointia yleiseen.

Nyt, hymyilevä, ministeri Soini, nostaa valtion täysimääräiset puoluetuet, 1,6 milj. euroa ja tietoisena unohtaa äänestäjänsä. AC-DC - konsertissa vapaus tarjoutui hänelle ruhtinaallisena ilona. Ikäihmisille myös tuon konsertin liput olisivat tuoneet iloa, nyt toivat, onneksi, ministerille.

Pieneläkeläisten asumistuki on tuossa marginaalissa häviävä. KIPEÄKSI saattavat muodostua lopulta ulkopuolelle jätettyjen kansanryhmien diskriminaatio.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

On kohtuutonta, että AC-DC -konserttilipun hinnalla pieneläkeläinen voisi pärjätä kuukauden. Ulkoministerin korkealla statuksella keikistelevä Timo Soini voisi myös rakkaudella tunnistautua suomalaiseen inhorealismiin.

Pieneläkeläiset, joiden kasvojen näkemistä valtaan valikoiduiksi tulleiden päättäjien mentaali ei kestä, lienevät kuitenkin yhteiskunnan vahvin sidos ikäpolvien yhdenvertaisuuteen.

Pekka Pylkkönen

Olen kyllä hämmästynyt kuinka Suomessa eläkeläisiä voidaan paapoa niin älyttömästi muuhun väestöön verrattuna. Ei riitä että takuueläke on korkein perusturvaetuus, noin kolme kertaa opintotuen suuruinen, mutta myös asumistuessa pitää olla herralisä. Opiskelijan asumistuki on maksimissaan 200€ kuussa. Sama rajoite olisi syytä saada myös eläkeläisille.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Työeläkkeet on ansaittu vuosien työeläkemaksuilla - opintotuki ja opiskelijan asumislisä verovaroin kustannettu oikeus.

Pekka Pylkkönen

Takuueläkkeeseen ei tarvitse tehdä minuuttiakaan työtä. Ja lisäksi isolla osalla nykyeläkeläisistä maksut ovat olleet niin pienet että eläke pitäisi leikata yhteen neljäsosaan.

Eläkeläiset ovat maan rälssi. Takuueläkkeestä ei makseta edes veroja vaikka saman suuruisesta palkkatulosta niitä joutuu maksamaan.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #4

Pekka P., nyt olen hämmentynyt huudoistasi! Suosittelen tutustumista lainsäädäntöön.

Eläkeläisrälssi kuulostaa oudolta - voitko perustella.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #5

Korkea ansioton tulo, verottomuus - takuueläkkeellä - ja esimerkiksi juuri tuo rälssiasumistuki.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Jos nyt ajatellaan muuta kuin takuueläkettä, niin onhan ne tietyllä tavalla ansaittu, mutta ongelma tahtoo olla se, että lupaajilla on hankaluuksia maksaa niitä. Nykyiselläänhän työssäkäyvät maksavat eläkeläisten eläkkeet melkein kokonaisuudessaan ja saavat siitä palkaksi paljon huonomman eläkedun itselleen, joka on parhaimmillaan tulevaisuudessa alle viidesosa maksetusta. Eläkemaksujen suuruus on jo 25% palkasta, eikä sekään tahdo riittää.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Pieneläkeläisten asumistuki ja eduskunnan täyspalkkaiset lomat!"

Eduskunnan palkkaeduista en tiedä mutta duunarille loma-ajalta joutuu työnantaja maksamaan enemmän kuin työajalta. Yrittäjän lomakorvaus ??? Keneltäköjhän sitä vaatisi ?

Jossakin on matoja että tämä väliaikaiseksi tarkoitettu lomaltapaluun korvaus on aina vaan voimassa. Ruotsalaiset ei enään käy värväämässä kuten tekivät aikoinaan niin että kyllä sieltä lomalta jo palataan ilman eri korvaustakin jos ollaan palatakseen.

Eläkeläiset ovat tukensa ja eläkkeensä ansainneet.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kyllä minustakin persujen puheenjohtaja ulkoministeri Timo Soini olisi voinut toimia toisin ehdottomasti. En tiedä maksoiko hän itse vai maksoiko valtio hänen osallistumisensa AC/DC:n konserttiin Hämeenlinnassa. Olkoon miten vain, mutta Soinin olisi tullut jättää tuo tilaisuus väliin ja lahjoittaa pääsylipun hinta Suomen kaikille eläkeläisille. Jokainen eläkeläinen olisi saanut ehkäpä kaksi senttiä itselleen. Kylläpä tyytyväisyyden hyrinä olisi murissut pitkin koko Suomen niemeä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

M.P.> Nyt, hymyilevä, ministeri Soini, nostaa valtion täysimääräiset puoluetuet, 1,6 milj. euroa ja tietoisena unohtaa äänestäjänsä.

ooo

Oliskohan hän nuorison suosiota hankkimassa. Väärältähän tuo tietenkin tuntuu, mutta kovin isosta rahasta ei ole kyse.
---

Niin.... meitä on 1,3 miljoonaa, jotka emme äänestäneet ollenkaan. Mitä tämä väkimäärä arvelee puoluetuesta?

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

J.M. Suomalaisessa yhteiskunnassa on ristiriitoja, joiden ratkaisemiseen ei taida yhden ikäpolven aika riittää.

Soini, ulkoministerin pestissään, on varmasti myös suosioiden kalastaja.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Äänestämättä jättäminen virkistää aina hyväosaisten toimeentuloa!

Toimituksen poiminnat