MirjamiParant pienet purot - isot joet

Kansa kuuntelee nyt SDP:ta

Kansallinen Kokoomus toimii Keskustan Sipilän hallituksen näköalapaikalla. Valtionvarainministerin roolissaan Alexander Stubb käyttää valtaa niin leikkausten ja työnantajien kuin muidenkin elinkeinoelämän toiveiden edeskäyvänä sätkynukkena.

Suomalainen yhteiskunta ei kuitenkaan ole vain EK:n ja Kokoomuksen sätkynukke. Suomalainen työväestö edustaa sitä voimaa, jolla suurta tiliä tekevät yhtiöt ovat tehneet ja edellen tekevät rahaa ja kartuttavat pääomiaan.

SDP on ainoa puolue, jolla on sydän työtätekevien ihmisten elämään. Särön teki aikanaan Paavo Lipponen, joka poisti varallisuusveron. Lipposen oikeistolaisesta mentaalista syytän nykyistä tilannetta.

Rinteellä on ollut töitä palauttaa SDP:n uskottavuus niin Lipposen kuin hänen tukemansa Urpilaisen höttöpoliittista toiminnallisuutta seuranneen puolueen alasajosta.

Lasten tasaveroinen oikeus varhaiskasvastukseen on eräs saavutetuista oikeutuksista, jotka nyt tuhotaan. Vain lapset kärsivät.

Säästöjen pakkopaidassa, ihmisoikeudet kaventuvat.

Hallitus on valmis sulkemaan silmänsä vaikuttavuuksilta, joissa heidän tekemänsä leikkaukset lähivuosina näkyvät. Todennäköisyys yhä suurempina kansantaloudellisina kuluina ihmisten huolenpitoon ja terveydenhuoltoon, on jo nyt laskettavissa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kansa kuuntelee sitä joka tarjoaa eniten,,,-riippumatta siitä miten,,lisävelalla,hokkuspokkus tai jotain muuta,pätee kaikkiin puolueisiin,,,ja varsinkin median synnyttämiin mielikuviin aiheesta !

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kansa on aina viisaampi kuin sen päättäjät!

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Tämä on erikoinen piirre Suomalaisissa. Meillä on käytössä edustettu demokratia mutta se ei tunnu toimivan tai siihen ei ainakaan luoteta. Suomi on kuitenkin liian iso maa hallittavaksi suoralla demokratialla mikä oikeastaan saattaisi sopia Suomeen paremmin. Me olemme vähän sellainen omatoiminen mutta yhteisöllinen kansa. Se että meitä johdetaan niin sanotusti ylhäältä aiheuttaa epävarmuutta ja pelollahallinan tunnetta, tarvitaan kai lisää tasa-arvoa. Toinen erikoinen piirre meissä on etyä Suomi toimii parhaiten silloin kun se on avoin luottamusyhteiskunta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Oikeata asiaa kirjoitat! Puoluepoliittisesta näkemyksestä olen kuitenkin jossain määrin eri mieltä. SDP yhtä lailla kun muutkin puolueet hokee talouskasvua ja kilpailuakykyä ainona keinona työpaikkojen saamiseksi joillekin työttömille. Sillekin BKT on tärkeämpi kuin työtätekevä kansa.

Käyttäjän MattiParkkinen kuva
Matti Parkkinen

Mantra, että emme enää voi velkaantua, on pakko toimia, ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Hallituksen linjalla velkaannumme vain lisää suhteessa maksukykyymme (bkt). Tosin on totta, että on pakko toimia, mutta päinvastoin kuin hallitus tekee. On teh4ävä valtion varoin elvyttäviä investointeja ja pantava pääomatulot oikeasti verolle. Jos yksityiset toimijat saamistaan vero- ja maksuhelpotuksista huolimatta eivät halua investoida, on se tehtävä julkisen vallan toimesta. Uudet investoinnit ovat ainoa keino aidosti kohottaa kilpailukykyä ja parantaa työllisyyttä, minkä seurauksena vallitsevaa taantumaa voitaisiin alkaa purkamaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ehkä kannattaisi kuunnella IMF:ä ja ottaa lainaa vielä kun voidaan eikä tehdä päätöksiä epäonnistuneen troikan hengessä.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/11/22/suom...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

On kyllä uskomatonta miten lyhyt poliittinen muisti voi olla. Tosin alkaa varteenotettavat puolueet olemaan vähissä

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Suomalainen todellisuus on kaukana pääkaupunkiseudun hienostoelitistisestä maailmankuvasta. Kannattaa kuunnella Kansanradiota, jossa kansan syvät rivit ilmaisevat toiveitaan. On selvää, että savupiipputeollisuuden kadonneet työpaikat ovat nostaneet pinnalle puolueita, joiden intressit heilahtelevat maailmantalouden jälkihöyryissä.

Maamme tilanne lienee nyt epävakaampi kuin koskaan - käytännössä meiltä puuttuu vahva johtajuus. Näköalaton ilmapiiri vie toivoa ja altistaa jopa yhteiskuntarauhan hajoamiselle.

Nyt olisi korkea aika kuulla positiivista puhetta kaikesta siitä hyvästä, jota on vielä paljon jäljellä. Tuskin poliitikotkaan kaikkea voivat tuhota, vaikka koko nykyisen hallituksen kuukausien kipu-leikkaus-velkaantumis -mantralla on jo viety henkistä ilmapiiriä mittarin kylmään päähän.

Suomea olisi nyt pikimmiten alettava hallita koko kansan edustuksella, ei vain Kepu-Kokoomus-Perussuomalaisten pakkovallalla.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Epäilen kyllä niin että meillä on liian vahva ja keskittynyt johto mikä saa aikaan tunteen pelolla hallitsemisesta kun yksilön vaikutusmahdollisuudet ovat entistä pienemmät. Kansa on hajoitettu ja hallitsematon, liki turhautunut sekä hyvin näreissään. Maatamme vaivaa myös luottamuspula sekä kauhuskenaarioilla luotu näköalattomuus. Vaikka olemmekin pieni kansa, olemme hyvin herkkiä muutoksille. Mailma muuttuu, elämä muuttuu, asenteet muuttuu, ympäristö muuttuu, ilmasto muuttuu, eikä ole mitään tukevaa johon saisi hetkeksi jalat noustakseen pystyyn.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Daniel, kiitos palautteestasi! Siltä näyttää, että eduskunnan enemmistön avulla keskitetty hallituskoalitio ylläpitää ja näyttää voimaansa uhkaillen ja pelotellen.
Kansalle ei juuri jää vaihtoehtoja. Ainoa vaikuttamiskeino näyttää nyt tulevan galluppien muodossa, jotka toinen toisensa jälkeen vahvistavat vaalien jälkeisen painopisteen muutosta. Mutta, valitettavasti kannatuslukemien avulla hallitusta ei saada vaihdetuksi. Tämä kolmen, vaalitulosten mukaan suurimpien puolueiden johtajista muodostuneen valtatrion toimintaan joudumme suostumaan, vaikka sydän verta vuotaen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Eikös tuo varallisuusvero aikoinaan poistettu, koska työmarkkinajärjestöt niin keskinäisissä neuvotteluissaan sopivat, ja hallitus (äänettömänä) kolmantena pyöränä tämän poiston toimeen pani?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitä sdp:llä on tarjottavaa?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Lisää velkaa, niin kaun kun luottoa on. Hallloooo!

Sitten lun luotto loppuu, tulee Euroopan Keskuspankki (EKP) ja Internal Monetary Fund (IMF) ja sanelee mitä Suomessa tehdään. Sitä ei kai kukaan halua! - ei varmasti olisi mukavaa. Jotenkin se talous pitää saada jaloilleen, tai sitten sanotaan hyvästi hyvinvointiyhteiskunnalle. Koko vasemmisto oli viime hallituksessa ja jälki on kamalaa, mutta Rinne ja Arhinmäki haluavat vieläkin lisää "elvytystä" velaksi.

Kreikassa (olin siellä pari kuukautta sitten) kommunistipääministeri kuuntelee kiltisti EKPn ja IMFn pääpiruja. Ateenan radioasemat soittavt natsien marssimusiikkia, kun se lienee ainoa keino pottuilla saksalaisille. Mutta velka maksetaan takaisin ja kansa tuntee sen nahoissaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

IMF on velan oton kannalla ja suosittelee suomea ottamaan lainaa ainakin julkisen infran, kuten teiden ja koulujen, parantamiseen vielä kun voi. Lienee ottanut Kreikasta ja troikasta opikseen.
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/11/22/suom...

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Tulee mieleen, että tavallinen kansa on eri puolilta tulevien velkaantumisviestien ristitulessa. Oikeaa, totuudenmukaista tietoa on varsin hankala tavoittaa. Poliittisesti värittynyt vallankäyttö katsoo tilanteita omien 'silmälasiensa' kautta.

Siitä syystä debatit puolesta ja vastaan ovat turhauttavia.

On selvää, että pienenä kansakuntana, Suomi ei pysty kilpailemaan tasaveroisesti maailmanmarkkinoilla. Siksi olisikin hyvä, että vahvistettaisiin kansalle positiivista viestiä niistä mahdollisuuksista, joita meillä on.

Kipeyden politiikka olisi nyt upotettava suonsilmään ja nostettava mielialoja hyvillä uutisilla, joita kuitenkin elinkeinoelämässä tapahtuu.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Suomen täytyy pystyä kipailemaan maaimalla. Viennin täytyy vetää, muuuten ei ole rahaa hyvintointiyhteiskuntaan. Tästä ei pääse yli eikä ympäri. Ongelma on se, että suomalaiset tuotteet ovat tällä hetkellä liiaan kalliita, eikä kukaan halua ostaa niitä. Toisin sanoen sinvalkoisten tuotteiden hinta täytyy saada alas.

Olipa hallituksessa kuka tahansa, tämä tosiasia täytyy tunnustaa. Kolmen SSSn halltuksella on komen kohdan ohjelma 5/5/5, jolla kipaailukykyämme aiotaan nostaa. Ensimmäinen "viitonen" on nyt menossa, eli palkkojen (tuotantokustannusten) maltillinen laskeminen. Kaikken oikeudenmukaisin menettely olisi ollut yhteiskuntasopimuksen vapaaehtoinen hyväksyminen, - leikkaukset olisivat jakautuneet tasaisemmin. Mutta yksi mies, AKT puheenjohtaja Piirainen lyttäsi tämän ja nyt hallitus ottaa käyttöön ns pakkolait, joilla tuotantokustannuksia alennetaan. On hupaisaa että hallitus saa syyt niskoilleen, vaikka AKT oli suurin syntipukki.

Lisä velan otto on erittäin vaarallista, jos se menee jokapäiväiseen elämiseen. Velkaa voi ottaa vain sellaisten investointien rahoittamiseen, jotka mopeasti alkavat tuottaa vientikelpoista tavaraa. Esimerkiksi teihin ei kannata tällä hetkellä sijoittaa, koska ne tuottavat itsensä takaisin vuosien viiveellä.

Suurin populisti Suomessa ei ole Timo Soini, vaan Antti Rinne. Rinne ottaisi vaan lisää velkaa ja jatkaisi makeaa elämää vielä muutaman vuoden. Mitäs sitten kun velkataakka paisuu ja kororot mailman markkinoilla nousevat emmekä pysty hoitamaan velkojamme. Näin juuri tapahtui Kreikassa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Muistaako kukaan aikoja äänestyksestä EU,hun liittymiksi?
Minäpä muistutan mitä SDP ja ay-liike lupasi ja mitä saimme!
Sen tietää jo nyt jokainen ja lisää autuutta tulee. Eli ei ole silakoista joulukaloiksi!

http://2.bp.blogspot.com/-X3zFQ1ScVEw/UaHoy1A1UTI/...

Toimituksen poiminnat