MirjamiParant pienet purot - isot joet

Asumisen hyväksikäyttäjät - valtio ja kunnat maksajina

Tästä on puhuttava. Tästä on puhuttava kaikilla kielillä. Tästä on puhuttava ääneen.

Suomalaista,  niin fyysistä- kuin henkistäkin turvallisuutta uhkaa järjetön alasajo. Vähitellen ruumista riisutaan. Pala palalta toivo sammuu. 

On tullut aika  pysäyttää valtion ja kuntien myrkytys.

Asumisesta on tehty valtiolle ja kunnille menoerä, asumistukina, jotka euromääräisinä ovat varmasti suurin ja merkittävin kuluerä.  Asukkaiden asumistukina  verorahoja virtaa hyväksikäyttäjinä onnistuneiden niin yleishyödyllisten kuin yksityistenkin taskuihin.

Asuminen ei saa olla rahastuksen ensisijainen oikeutus.

Asuminen pääkaupunkiseudulla on työssäolemisen edellytys.

Pääkaupunkiseudulla on eniten palvelualojen työtä. Palkat eivät kuitenkaan riitä asumiseen. Kohtaanto-ongelma tai ei - kyse on rahastuksen ongelmasta.

Nyt jos koskaan, hallituksen on tunnustettava asuntojen vuokraajayhteisöille myönnettyjen tukien merkitys ja mieluiten vuokrasäännöstelyn palauttaminen.

Muualta pääkaupunkiseudulle saapuvia, koulutettuja tai kouluttamattomia, olisi tulossa, mutta asumiseen ei heillä ole mahdollisuuksia.

Dilemma, jonka voi hoitaa vain hallitusvastuussa olevat puolueet.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Ropi Jarrela

On parempikin tapa hoitaa tämä ongelma, joka kyllä on todellinen.

Vähän tohon suuntaan: http://www.satanen.com/index.php?k=yleista&sivu=sh...

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Ropi J., mielenkiintoinen kuvaus mahdollisuuksista. Valtiolla ei ole varaa minkäänlaisiin sääntöjen vippaskonsteihin.

Nyt jos koskaan, työministeriön on tartuttava työllistämismahdollisuuksien vahvistamiseen.

On tehtävä pikainen selvitys asuntoministeriön toimivallan kanssa työhön tulevien ja jo työssä olevien asumiskulujen suhteuttamisesta toimeentuloon.

Mistä vielä kiikastaa?

Ropi Jarrela

Asumisen tukemiseen liittyy monia ongelmia. Yksi niistä on se, että eri ryhmiä kohdellaan asumisen tukemisessa tavalla joka on perustuslain 6§:ssä kielletty. Hallitus jo melkein korjasi tilanteen osittain :-)

Asiaa pitäisi tarkastella riittävän laaja-alaisesti ja eri ryhmien edustajien kesken ja sitten miettiä, että mitä pitäisi tehdä, mikä olisi tasapuolista ja oikeutettua. Aina pitäisi myös tarkistella, että mitä porsaanreikiä on jo olemassa ja mitä uusia lakeja säädettäessä on tulossa. Tuollainen ajattelu ei kaikilta onnistu - se on monta kertaa nähty - lakeja on aina joskus pika pikaa korjattu, ja hyviäkin uudistuksia peruttu :-(

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

No toihan on ollut tiedossa vuosikausia. Ei rakenneta vuokra-asuntoja tahallaan. Nytkin lähti 300 maatalousyrittäjyyspaketti maaseudulle lapin mootoritiehankkeen seuraksi ja samaan aikaan valtiotuettuja vuokramuotoja vuokrataan markkinahintaan ja valtion ja sossun maksusitoomuskella työnnetään ilmaa vuokratasoihin. En moiti hallitusta, mutta enemmänkin kilpailuvirastoa ja kaavoitusmonopolin jääräpäisyyttä.

Toimituksen poiminnat