MirjamiParant pienet purot - isot joet

Kansa on viisaampi kuin hallitus!

Kokoomuksen puheenjohtajapelin käynnistyttyä, avautuu merkittävä näköala hallitusvastuussa olevien puolueiden keinoihin selviytyä arvovalinnoistaan. Valinnoistaan, joilla kotimaisen osotovoiman hiipuminen on ollut ensisijaisena tavoitteenaan. Tavoitteena, jolla lienee ollut tarkoitushakuinen vähävaraisten toimeentulon alenema, mutta myös keskituloisten maksukyvyn surkastuminen.

Vaikka madonlukuja suomalaisesta talousahdingosta on luettu kokonaisen vuoden ajan, koko sen ajan, jolloin Juha Sipilä perusti hallituksensa 'luottamukseen' siitä, että hallitukseen sitoutetetut puolueet ovat hallitusohjelman takana, maamme tilanne on jo muuttunut. Muutosta on ollut nähtävissä nousevina talouslukuina, mutta hallituksella ei ole ollut tarvetta positiiviseen tiedottamiseen.

Samaan aikaan, Perussuomalaisten puoluekannatus putoaa putoamistaan, mutta hallituksen ministerit, ulkoministeri Soinin myhäilevän olemuksen myötä, toimivat kuin valtakunnan vahvimmat.

Kansa on ollut ja on kaiken aikaa ajan hermolla. 

Sampo Terho, joka europarlamentaarikkona sai itsetunnolleen vahvistusta, on julkisuudessa oikeistolaisuutensa armottomin edeskäypä. Vähäväkisten äänillä, puolueensa edustajaeliittiin noussut mies, on tunteeton ja puoleuskollisuuteensa sitoutunut, epäuskottava uskollinen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Puolueiden keskinäisissä valtataisteluissa on myös merkityksellisenä nähtävä valtion maksamat, kannatuksiin perustuvat puoluetuet.

Tänä vuonna (2016) puoluetukia jaettiin 35 miljoonaa euroa. Suurimman potin luonnollisesti nettosivat eniten vaaleissa ääniä saaneet, eli v. 2015 Suomen Keskusta ja Perussuomalaiset.

Aiemman v. 2007 'jytkyn' valtion puluetuilla, PS:n Soini perusti säätiön, joka lienee Suomen lakien mukaan verovapaa. Rahat hän lainasi PS -puolueelta ja sijoitti Helsingin ydinkeskustaan, Espalle, arvokiinteistöön.

V. 2015, vaaleissa hävittyään SDP joutui myymään historiallisen kiinteistönsä Hakaniemessä.

En hyväksy lainkaan, että puolueita, yhdistyksinä, tuetaan veronmaksajien rahoilla. On korkea aika supistaa valtion menoja myös puoluetukien alasajolla.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kritiikki on paikallaan. Silti, olisi suotavaa että tulisi myös tunnustusta. Puoluetukea on leikattu jo kahdesti. Mutta eipä juuri kukaan tai mikään taho tätä löydä syystä tai toisesta. Helppoa kun googlettaa.

http://yle.fi/uutiset/puoluesihteerit_iloitsevat_p...
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/hallitus%20...

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kiitos, Jari, palautteesta! Ehkä tuo puoluetuki on toisaalta pisara meressä, valtion kulut kun ovat kaikkinensa ylimitoitetut. Mahdollisia tukittavia vuotoja on varmaankin kohteissa, joita tavallinen kaduntallaaja ei tiedä. Luonnollisesti joihinkin seikkoihin löytyy googlettamalla tietoa, mutta kaikkin tiedostoihin ei täysin voitane edes luottaa.

Tunnustusta hallituksen toimista saattaa löytyä, jos unohtaa pahimmat leikkaukset. Ainakin hyvää tahtoa työllistämisen vauhdittamiseksi on paljon, keinot sen sijaan eivät näytä ainakaan ammattiliitoille olevan mieleen.

Hallitusohjelma lienee laadittu niin, että ministerit eivät voi siitä lipsua - jokainen joutunee omalla tontillaan toteuttamaan asetetut säästöt. On selvää, että aina roiskuu, kun rapataan. Kansa on tyytymätöntä ja ministerien hiukset harvenevat ja harmaantuvat.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Veroparatiisisijoitukset ja hallituksen jäsenten osallistuminen ärsyttää myös. Mitä tekee hallitus? On hiljaa ja näin yrittää pitää kasvonsa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Suomelta puuttuvat tämän päivän vahvat poliitikot. Nykyinen hallitus on täynnä näitä harjoittelijoita, lapsenkasvoin ei uskottavuus nouse kovin korkealle, työttömyys sen sijaan on voimakas. Asiat kyllä osataan lukea papereista ja edetä kaavoihin kangistuen, mutta persoonan karisma on kokenut inflaation. Jyrki Katainen on yksi luovuttajista, ei uskottava näennäisessä vakuuttavuudessaan. Pääministerinä hänen tekonsa harvoin nousivat sanojen tasolle. Alamäen syyt ovat olemassa, väärään suuntaan mennyt oman edun tavoittelu poliitikolta ja hallitsematon "hallittu rakennemuutos". Nämä tapahtuivat samaan aikaan, vuosia sitten. Rannalle jätettiin silloin yksi pelaajista, jonka olisi pitänyt osata pelätä tekojensa seurauksia. Hän jatkaa rohkeasti tämänkin päivän uudistuksiaan, tiedä sitten minne saakka ne kantavat. "Puoluetuki pois" oli historiassa aikanaan pienten puolueiden vakiovaalilause. Ei kai enää, raha kelpaa kaikille, moraalin arveluttavuus ei ole helppo kysymys.

Pekka Iiskonmaki

Kansa äänesti hallituspuolueet valtaan. Mikä meni väärin? Eihän Suomessa ole oikeistoa.

Mirjami ei tiedä mikä on oikeisto.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Pekka hyvä, kansan tahto on toteutunut, mutta kuinkas sitten kävikään!

Niin, ja oikeisto, mitähän se mahtaa tarkoittaa? Olisin iloinen, jos hieman kuvailisit minulle, ehkä kannan väärää mielikuvaa.

Pekka Iiskonmaki

#6
''Niin, ja oikeisto, mitähän se mahtaa tarkoittaa?''

Se tarkoittaa nettoveronmaksajia, jotka pitävät tätä yhteiskuntaa pystyssä.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #12

#12. "Se tarkoittaa nettoveronmaksajia, jotka pitävät tätä yhteiskuntaa pystyssä"

Kiitos, Pekka! Nettoveronmaksajana en kuitenkaan tunnista itsessäsi oikeistolaisuutta. Eli, missähän se raja oikein kulkee?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14

#14
Moni asia on maailmassa pakko itse päättää, vaikka Suomessa nomeklatuura pyrkii antamaan kaikkeen valmiin vastauksen.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä on bloggaajalta hyvä huomio: "Muutosta on ollut nähtävissä nousevina talouslukuina, mutta hallituksella ei ole ollut tarvetta positiiviseen tiedottamiseen".

Hyviäkin uutisia taloudestamme on tosiaan kuultu. Kun tilanne on kilpailukykysopimuksen kanssa päällä, on hallitukselle tiedotuksellisesti edullista pitää arvionsa tulevasta niin surkeana kuin mahdollista.

Ei todellisuus tietenkään juhlallinen massatyöttömyyksineen ole, ja myös näkymä voi myös muuttua äkisti oikeastikin surkeammaksi.

Janne Suuronen

Voisko tähän saada jotain muutakin faktaa, kuin päätoimittaan omat luulot ? Muistamme tähän liittyvän puheenvuoron, minkä mainitsemat "talouspositiiviset" asiat olivat kuin tulitukkujen päälle rakennettu grilli.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

#10. Janne S., 'tulitikkujen päälle rakennettu grilli' on loistava metafora. Siitä huolimatta, että heikot rakenteet tunnistuisivat talouden petollisiksi kannattimiksi, oletan, että lopulta hyvä kantaa. Jopa se tulitikkugrilli!

Faktaa on, että yritykset, joilla on merkittävä potentiaali tuotannossaan, voivat huoletta luottaa tulevaan.

Kansalaisten huolestuneisuuden lisäämiseksi, negatiivisten mielikuvien viljely, saattaa olla hallituksemme tärkein syy turvata päätöstensä oikeellisuus.

Toivottavasti ole väärässä!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kiitos, Markku!

Olen käynyt keskusteluja yritysten vastuullisissa tehtävissä toimivien henkilöiden kanssa, jotka viestivät, että yrityksillä menee hyvin.

Siksi ei ole yllätys, että kilpailukykysopimuksen keskeneräisyys vahvistaa negatiivisen mielialan ylläpitoa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyvä Mirjami. Varsin napakkaa tekstiä. Sellaista tarvitaan, jotta keskustelu jatkuisi tärkeistä asioista. Korjattavaa riittää.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kiitos Irja!

Hoidin lapsenlapsiani tuossa pari päivää sitten. Kun vanhempansa palasivat kotiin, he olivat kaikkensa työlleen antaneina, ehdottoman uupuneita. Vaikka, onnekseen heillä on työtä, heillä on myös vastuuta työstä, jonka suorittamisessa tarvittaisiin useampi henkilö.

Itse en muista vastaavaa uupumusta ruuhkavuosiaikoinanikaan.

Jotain on yhteiskunnassamme vialla, sitä yritän tutkailla. Yritän olla myös objektiivinen siitä, mikä toimii ja mitä on korjattava.

Janne Suuronen

Suomen talouden kestävän suunnan kestävä kääntäminen vaatii muutakin, kuin velkarahalla ostettujen selänpesu-työpaikkojen hetkellinen muutos seurauksineen.

Ei näköjään kriisitietoisuus taloutemme fundamentaalisista ongelmista ole vieläkään mennyt perille niin blogistille, kuin Uuden Suomen päätoimittajallekaan. Tai onhan tämä ollut tiedossa jo yli puoli vuosikymmentä.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Janne S., "velkarahalla ostettujen selänpesu -työpaikkojen hetkellinen muutos seurauksineen".

Ensinnäkin, viestissäsi 'selänpesun' tunnistan eräällä tavalla naisten työnä. Halveksittavaako? Toivottavasti ei.

Kriisitietoisuus on aina keskuudessamme, mutta sitä lietsovien on parempi tunnistaa myös omat, kategoriset huolensa.

Yhteiskunnan aamulypsylle kirmaavat useimmiten juuri he, joilla on eniten menetettävää tai jotka eivät halua nähdä vallitsevaa todellisuutta.

Suomalainen todellisuus ei ole yhden kortin varassa. Koulutettu kansamme ei saa olla rakennemuutosten uhri, vaan voittaja.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Nousevat talousluvut. Rahan jakaminen aloitettava?

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

#13. Keijo L., "Nousevat talousluvut, rahanjakaminen aloitettava".

Mitä mahdat tarkoittaa rahanjakamisella? Verorahoja jakavat kulloinkin vallassaolevat, päätöksillään.

Maat, joissa ei ole kattavaa sosiaaliturvaa, ovat kansalaisilleen armottomia. Onneksemme, Suomi on vielä kykenevä huolehtimaan ainakin jollain tasolla asukkaistaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

". Onneksemme, Suomi on vielä kykenevä huolehtimaan ainakin jollain tasolla asukkaistaan."
Ymmärtääkseni hallitus yrittää pitää tilanteen tuon suhteen vähintään ennallaan jos ei mahdollisuutta lisähuolenpitoon ole.
Oppositiosta kyllä kuulee tasaisin väliajoin puheita lainanotosta jolla voitaisiin huolenpitoa parantaa ja kustannuksia siirtää seuraaville sukupolville.
Velaksi eläminen se vasta armotonta on siinä vaiheessa kun velat pitää maksaa ja lainoilla saadut rahat on jaettu ympäri mailmaan vihervasemmiston osoittamiin "välttämättömiin" sosialiapuihin ja maailmanparannuskohteisiin. Omien hädänalaisten auttaminenhan on vihervasemmiston puheiden mukaan hirvittävää Impivaaralaisuutta.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #19

#19. Huomaan palautteessasi kitkeryyttä niin kansalaistemme huolenpitoon (SDP) ja ulkomaisiin avustuskohteisiin ymmärrystä jakavaan kansanosaamme (Vihr.)

Arvotuksissaan molemmat ovat oikeassa ja toimivat niiden arvojen mukaan, jotka puolueensa on tunnistanut.

Suomi, yhtenä EU -valtioista on moninaisten vallankäyttäjien foorumina. Sisäpoliittinen päätöksenteko lienee 'hyttysen surinaa', kun isot jyräävät.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #20

Heität noin niinkuin totuutena tuona demareiden huolenpidon kansalaisistamme. Monesti se huolenpito näyttäytyy omituisena ,eikä läheskään aina kansalaisiamme huomioivana.
"Turun varakaupunginvaltuutetun, elintarvikeyrittäjä Ahmed Al-Chibibin (sdp) myymälässä todettiin laittomuuksia, mutta ne pysyivät yli neljä vuotta salassa Turun vastuulautakunnalta."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016050721527548_u...
Rinne ei taida keritä ottamaan kantaa tähän asiaan.
Suomessa jyrääjinä toimivat lähinnä suuret lehtitalot ja muut mediakonsernit. Eu:lle ovat vastuunkantajat antaneet vallan mutta se on myös pois otettavissa ,toisin on median käyttämän ylivallan kanssa.

Toimituksen poiminnat