MirjamiParant pienet purot - isot joet

Eläkkeensaajan asumistuki vs. eläkkeen verotus

Hallituksen linjaukset eläkeläisten veroalennuksiin kuuulostavat ennemminkin kosmeettisilta yhdenvertaisuuden silittelyiltä kuin oikeilta, rohkeilta ratkaisuilta.

Laskeskelin tässä hyödyn ja vastuun eroja. Samaan aikaan, kun maksan eläkkeestäni tietyn prosentin veroa, saan samaan aikaan saman verran asumistukea. Eli plusmiinusnolla.

Mihin tämänkaltainen rahojenkierrätys perustuu?

Nyt, kun asumistukipäätöksiä tehdään, usein päädytään siihen, että homma jatkuu entisenlaisena.

Mutta, annas olla, jos oletkin hetkeksi työllistynyt, saatat olla rikollisista pahin. Olet tiennannut valtiolta ylimääräistä, joka ei sinulle kuulu. Ja eikun takaisinperintään.

Tästä syystä ja myös siksi, on välttämätöntä löytää ratkaisu valtion rahojen tarpeettomaan kierrätykseen. 

Tietyn suuruisen eläkkeen (1500 - 2000 euroa) verotuksesta luopuminen vähentäisi byrokratiaa ja vapauttaisi eläkkeensaajat eläkkeensaajan asumistuen jatkuvan valvonnan ylimääräisestä hallinnollisesta työstä ja eläkeläisen elämää seuraavista, merkittävistä haitoista.  

Nythän tukea tarkistetaan aina, jos eläkkeensaaja uskaltautuu työllistymään. Jokainen, eläkeläisen tekemä työtuntihan, tuo kuitenkin valtiolle verorahaa enemmän kuin etuutena maksettu raha.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Tapio N., yhteiskuntaa johdetaan enimmäkseen vallassaolevien kautta. Valtaapitävät myös ammattiyhdistysliikkeet, joiden päätöksien perustalta hallituspolitiikka myös osittain ohjautuu.

Sisäinen devalvaatio lienee mahdottomuus, vaikka keinotekoisesti sitä KiKy:n kautta yritetäänkin.

Itse puhun nyt ennemminkin siitä, mitä valtio voisi tehdä, jos pieneläkkeet olisivat verovapaita ja samaan aikaan eläkkeensaajien asumistuet heidän tarpeisiinsa loppuisivat.

Pekka Iiskonmaki

#1
Suomi alkaa olla heiluriliikkeen toisessa päässä ja heiluri menee takaisin lähtöasentoon.

Suomi on äärimmäisyyksien maa. Kultaista keskitietä ei löydy. Maan tapa on näköalattomuus ja epävarmuus.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Äärimmäisyyksien maana Suomea en pidä, mutta ikävä kyllä, näköalattomuus ja epävarmuus tulevasta on peikkona.

Sain juuri viestiä Ranskasta, jossa mielialat ovat ahdistuneet, liittyen ennemminkin terrosismin uhkaan kuin taloudelliseen.

Siitä huolimatta, kansantalous voi hyvin ja tuloillaan pärjääminen on maatamme huomattavasti edullisempaa - jopa puolet halvempaa mm. vuokrissa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mistä verosta täällä puhutaan? Minun työeläkkeeni mahtuu kategoriaan 1500-1800e. Ainakaan viimeisessä v.2015 verotuksessa ei ollut valtionverottamaa tuloveroa euroakaan. Minulla ei ollut muita tuloja ja miniomaisuuttanikaan ei verotettu.

Toimituksen poiminnat